Életmód

Szuper 7 napos diéta, hogy beleférj a kedvenc ruhádba

Ha gyorsan szeretnél néhány fölösleges kilótól megszabadulni, próbáld ki ezt a 7 napos diétát.

Ha csak egyetlen heted van, hogy beleférj a kedvenc szűk ruhádba, ezzel a 7 napos kihívással elérheted a célodat. A változatos diéta fedezi a napi vitamin- és ásványianyag-szükségletet, és éhezés nélkül adhatod le a fölös kilókat. Nagyon fontos, hogy a diéta ideje alatt legalább napi két liter szénsavmentes vizet fogyassz!

A diétát csak akkor javasoljuk, ha teljesen egészséges vagy. Kismamák, gyerekek, krónikus betegséggel küszködők mindenképpen kérjék orvosuk javaslatát.

A diéta 1. napja

A diéta első napja gyümölcsnap. Banán kivételével bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz. Legjobb a karikákra szeletelt ananász, az alma, a narancs, a mandarin, illetve bármilyen idénygyümölcs, ha a diétára például nyáron van szükséged.

Szuper 7 napos diéta, hogy beleférj a kedvenc ruhádba

A diéta 2. napja

A diéta második napja zöldségnap. A második napon bármilyen zöldséget ehetsz nyersen vagy párolva. Lényeges, hogy növényi vagy állati zsiradékot ne használj az ízesítéshez. Lehetőség szerint sót sem. Krumplit is ehetsz héjában főzve vaj, tejföl, olaj, öntetek nélkül. Ha nagyon száraz lenne, kevés joghurttal ízesítheted.

A diéta 3. napja

A harmadik nap gyümölcs és zöldségnap vegyesen. Bármilyen gyümölcsöt és zöldséget ehetsz a diéta harmadik napján, a banán és a krumpli azonban tiltólistás.

A diéta 4. napja

A negyedik nap banán- és tejnap. Ezen a napon megehetsz 8-10 banánt, természetesen egész napra elosztva, és megihatsz 3 pohár (3×2,5 dl) tejet. Készíthetsz turmixot is 1-1 banánból és a tejből reggeli, ebéd, vacsora gyanánt, a köztes étkezésekben pedig a maradék gyümölcsöt fogyaszd. Laktózérzékenység esetén a tejet pótolhatod mandula-, rizs- vagy zabtejjel. Ihatsz vízzel hígított kókusztejet is.

A diéta 5. napja

Az ötödik nap csirkés paradicsomos nap. Grillezz vagy párolj legföljebb 1-2 evőkanálnyi olívaolajat használva 30 dkg csirkemellet, amit lehetőség szerint 6 paradicsommal kísérve több adagban egész napra elosztva fogyassz el. A megfelelő mennyiségű szénsavmentes ásványvíz ivására ezen a napon még inkább ügyelj.

A diéta 6. napja

A hatodik nap csirkés zöldséges nap. Marad mára is a párolt vagy grillezett csirkemell, de olyan zöldséggel párosítva, amilyennel csak szeretnéd. A krumpli sajnos ma is tiltólistás, de ehetsz uborkát, paprikát, paradicsomot, cukkinit, salátát, retket, sárgarépát, angol zellert, karfiolt, brokkolit párolva vagy nyersen.

Szuper 7 napos diéta, hogy beleférj a kedvenc ruhádba

A diéta 7. napja

A 7 napos diéta utolsó napja rizs, gyümölcslé és zöldségnap. Frissen préselt gyümölcslevet ihatsz 3 pohárral. 15 dkg barna rizst főzz meg, és egész napra elosztva párolt vagy nyers zöldségekkel kísérve fogyaszd el.

A diéta ideje alatt kávét feketén, tej, tejszín, cukor nélkül ihatsz. A gyógynövény- és a gyümölcsteák cukor, méz nélkül, citrommal ízesítve megengedettek, de ügyelj a napi két liter ásványvíz fogyasztására is.

További diéta témájú cikkek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top