Életmód

Így befolyásolja a súlyod a hangulatodat

Ha minden problémád megoldásának kulcsát annak a pár fölös kilónak a leadásában látod, készülj fel, hogy nem válik minden álmod valóra attól, hogy lefogysz!
Így befolyásolja a súlyunk a hangulatunkat

A Happify nevű boldogságapplikáció fejlesztői tudományos kutatások és felmérések alapján készítettek egy listát arról, hogyan befolyásolja hangulatunkat a súlyvesztés vagy a hízás. Az eredmények meglepőek: gondoltad volna, hogy egy nő boldogabb lehet, ha felszed egy-két kilót?

A felméréseket az amerikai lakosság körében végezték, ahol az emberek 69%-a túlsúlyos, és 33%-uk próbálkozik épp fogyókúrával, edzéssel, vagy életmódváltással.

1. A fogyás nem egyenes út a boldogsághoz

Azok, akik négy éven belül a testsúlyuk több, mint 5%-ától megszabadultak, gyakrabban számoltak be depresszióról, mint azok, akik az 5%-on belül maradtak.

2. Szénhidrát=boldogság

Így befolyásolja a súlyunk a hangulatunkat

Akik szénhidrátcsökkentett diétába kezdtek, többször érezték magukat rosszkedvűnek vagy levertnek.

3. Az éhség dühhöz vezet

Az éhség befolyásolja a szerotonin hormon szintjét, ami azért is felelős, hogy az érzelmeidet helyesen kezeld. Az éhség hatására ingerlékenyebbek lehetünk.

4. Örülünk, ha hízunk, örülünk, ha fogyunk?

Így befolyásolja a súlyunk a hangulatunkat

Furcsa, de így van: rengeteg nő számolt be általánosan jobb hangulatról, aki nem figyelt annyira oda a vonalaira, és felszaladt rá pár kiló plusz. Ugyanakkor azok, akik depresszióval küzdve kezdtek fogyókúrába, az eredményeket látva a depressziós tüneteik csökkenéséről számoltak be. Ki érti ezt?

5. Dolgozz a karcsúságodért!

Most nem az edzésre gondolunk, hanem konkrétan a munkára. Azok között ugyanis, akik 52 hete munkanélküliek voltak, 33%-ra nőtt az elhízás aránya.

6. Fogd rá a glükózra!

Sajnos még a sikeres önmegtartóztatás is ronthat a hangulatunkon: ugyanis kimeríti a glükóztartalékokat, amitől könnyen a padlóra kerülhetünk. Sőt, az alacsony glükózszint még erőszakhoz is vezethet! Ezért figyelj oda, hogy szinten tartsd a cukorbevitelt.

7. A legrosszabb hír

Így befolyásolja a súlyunk a hangulatunkat

A legrosszabb hírt a végére hagytuk: állítólag azok a gyerekek, akik rendszeresen esznek gyorskaját, boldogabbak lesznek, mint egészségesen étkező társaik. Túlsúlyosabbak, igen, de boldogabbak.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top