Életmód

A lábmasszázs 5 jótékony hatása

A lábad egész nap a szolgálatodra állt, akár álltál, rohangáltál, sportoltál, sőt ha ültél, még akkor is. Ezért este mindenképpen megérdemel egy kis masszázst, ami ráadásul az egész testedre jó hatással lehet.
A lábmasszázs 5 jótékony hatása

Az nem lehet kifogás, hogy nincs, aki megmasszírozza neked – magadnak is megteheted ezt a szívességet! Ha elalvás előtt átgyúrod a talpad, a bokád, a lábszárad, az egész tested megköszöni majd. Nézzük, mennyi mindenen segít egy pár perces lábmasszázs:

1. Helyreállítja a keringést

Főleg ha ülőmunkát végzel, akkor tapasztalhatod, hogy valami nincs rendben a keringéseddel. Ezért masszírozd át a lábad, ezáltal felfrissítheted a vér áramlását.

2. Csökkenti a magas vérnyomást

A jó vérkeringés a magas vérnyomás kockázatát is csökkenti. Sőt egy lábmasszázs még kedélyjavító és nyugtató hatású is, ami szintén segít elkerülni, hogy a vérnyomásod az egekbe szökjön.

3. Enyhíti a fejfájást

A fejfájáson és a migrénes panaszokon is segít, ha átgyurmázod a lábad, sőt más betegségekre is jó hatással lehet: ehhez azonban ismerned kell a talp akupresszúrás pontjait.

4. Segít a PMS panaszokon

A menstruáció előtti kellemetlen érzeteken is segít egy lábmasszázs. Ha a párod nem bír ilyenkor elviselni, nyugodtan mondd meg, hogy az a megoldás, ha megmasszírozza a talpad.

5. Csökkenti az ödémás panaszokat

A főként állapotos nőknél kialakuló ödémák is megelőzhetők, vagy csökkenthetők rendszeres lábmasszázzsal.

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top