Életmód

Mit érzel evés után? Megmondjuk, mitől van

Te sem érzed jól magad evés után? Megmondjuk, mi okozza a kellemetlen érzést.

Lehet, hogy te is találkoztál már olyan étellel, amit ugyan nagyon szeretsz, mégis a tested elutasítja. Ennek az elutasításnak lehetnek különböző jelei, például a fáradtság, puffadás, hangulatváltozások, fejfájás. De érdemes komolyan venni a jeleket, mert ezek az egészségedet is veszélyeztetik.

Mit érzel evés után? Megmondjuk, mitől van

Íme a jelek, amiket jobb nem figyelmen kívül hagyni

Kávé
A kávé energiát ad, és csökkenti a cukorbetegség kockázatát, de ha azt érzed, hogy ég a szíved tőle, az azt jelenti, hogy nem jól viseli a szervezeted a koffeint.

Tej
Ha a tejivás után kipöttyösödsz, nehézlégzésed van, köhögsz vagy könnyezik a szemed, akkor tejfehérje-allergiás lehetsz. Ha puffadást és emésztési zavart érzel, akkor valószínűleg tejcukor-érzékenység érinthet.

Kenyér
Ha kenyér és tészták után megfájdul a fejed, puffadsz, hasi fájdalmaid lesznek, nagy esély van arra, hogy gluténérzékenységed van.

Édességek, rágcsák
Ha székrekedés jelentkezik, fáradtságot és gyengeséget érzel ilyen ételek után, az azt jelenti, hogy nehezen tudod megemészteni a káros ételeket. Ilyenkor kávéval segíthetsz az emésztésednek.

Mogyoró
Ha gyomorfájdalmat érzel, esetleg légzési nehézségeket tapasztalsz, az mogyoróallergiára utalhat.

Olvass tovább allergia témában!

MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top