Életmód

Bruce Lee 27 tanácsa az élethez

Bár Bruce Lee csak 33 évet élt, de még mindig a legnagyobb harcművészként emlegetik. Teljes életet élt, amiben hatalmas célokat ért el, ezért hiteles lesz számunkra, amiről beszél.

Célok

Egy cél nem mindig jelenti azt, hogy eléred, gyakran csak valami, amiért harcolnod kell.
A célok olyan dolgok, melyekért harcolnunk kell, de nem szabad túlzottan a megszállottjukká válni. Magára a folyamatra és az útra kell koncentrálni. Ha egy gyönyörű ösvényen túrázol, akkor azért teszed, hogy elérj a célodhoz, de ez nem jelenti azt, hogy nem élvezheted az utat, vagy hogy nem változtathatsz az úti célodon. Légy nyitott és rugalmas!

Rugalmasság

Jól jegyezd meg, hogy a legmerevebb fát a legkönnyebb eltörni, míg a bambusz vagy a fűz túléli a szél pusztító erejét is.
A világ legboldogabb emberei mind rugalmasak. Nincsenek görcsös elképzeléseik és nem próbálják meg kontrollálni és manipulálni környezetüket, hogy boldogok legyenek.

Nekik úgy jó minden, ahogy van. Elfogadnak, a jelenben élnek és lélegeznek. Ha tartalmas és boldog életet szeretnél élni, fogadd el a dolgokat olyannak, amilyenek.

Bruce Lee 27 tanácsa az élethez

Idő

Ha szereted az életet, ne pocsékold el az idődet, hiszen az idő az élet maga. Nincsen időnk halogatásra, kifogások keresésére és arra sem, hogy félelmeink mögé bújjunk. Tudom, hogy kemény elfogadni, de egyszer te is meg fogsz halni, így miért ne hoznád ki a legtöbbet az életedből, amíg megteheted? Ne pazarold az idődet, inkább menj tovább az utadon és kövesd az álmaidat! Érni fognak csalódások, hibákat fogsz elkövetni az út során, úgyhogy maradj alázatos és élj a jelenben!

A folytatásért kattints az Illúzió caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top