Életmód

6 tipp, hogy megszabadulj a téli depitől

Így szüntesd meg a szürke, komor téli napok káros hatásait.

A téli depresszió már egy orvosilag is alátámasztott jelenség. De hogyan lehet megszabadulni tőle?

Íme a tippjeink!

X tipp, hogy megszabadulj a téli depitől

Iktass be énidőt!
Függetlenül attól, hogy ez 5 perc vagy akár egy óra, valamennyi időt kell magadra szánnod, amikor azt csinálsz csak, amit szeretnél. Ez jót fog tenni a hangulatodnak.

Keress valami hobbit!
Mi az, amit mindig is szerettél volna, de sosem vágtál bele? Itt a legjobb időszak arra, hogy elkezdj valami kreatív dolgot, amiben örömödet leled.

Csökkentsd a kötelezettségeid!
Azaz mondhatnánk azt is, hogy tanulj meg nemet mondani. Ha nem vállalsz el mindent, akkor több időd jut olyan dolgokra, amikhez valóban kedved van.

Menj társaságba!
Tudjuk, hogy ilyenkor a legjobb egy takaróba burkolózva ki sem dugni az orrod a lakásból, de ha begubózol, nem várt társ látogathat meg: nem más, mint az igazi depresszió.

Kezdj el egészségesen élni!
Ismered a mondást, hogy a nyári alak télen készül? Ez valóban így van, ha most elkezded a diétát, vagy lejársz az edzőterembe, megterhelés nélkül lehet csodálatos alakod a bikiniszezonra.

Tervezz a nyárra!
Igen, a nyárit! Találd ki, hová szeretnél utazni, akár el is kezdheted leszervezni, már az úti cél képeinek nézegetése is kirángat ebből a téli depiből.

Olvass tovább depresszió témában az NLCafén!

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top