Életmód

Segít a fogyásban, ha tükröt teszel az étkezőbe?

Lehet, hogy a fogyókúra elkezdése egyszerűbb, mint gondolnád, és elég, ha egy tükröt szerelsz az étkezőasztalod közelébe.
Segít a fogyásban, ha tükröt teszel az étkezőbe?

Tükröm, tükröm mondd meg nékem, javamra válik-e az étkem? Furcsamód, a tükör tényleg válaszolni fog.

A Cornell Egyetem kutatócsoportja jutott arra a következtetésre, hogy kevésbé tűnnek majd finomnak azok az egészségtelen ételek, amiket úgy eszünk, hogy közben látjuk magunkat a tükörben. A feltevést egy kísérletre alapozzák: ebben 185 embert vizsgáltak, akik csokitorta és gyümölcssaláta között választhattak. A felüknek néznie kellett magát evés közben, a másik felüknek pedig nem. Utána megkérdezték őket, hogy ízlett az étel. Az eredmény meglepő:

Azok akik, csokitortát ettek, és tükör volt előttük, kevésbé élvezték az ízeket, mint azok, akik nem látták magukat nassolás közben. Viszont akik gyümölcssalátát ettek, semmiféle különbségről nem számoltak be.

A tükör ugyanis nem csak arra jó, hogy külsőnket nézzük benne: egyes cselekmények objektív megítélését is elősegíti. Így ha magunkat látjuk, miközben valami egészségtelen ételt fogyasztunk, ugyanúgy ítélkezünk magunk felett, mintha másokat látnánk.

Tehát ha sehogy nem megy az életmódváltás, próbáld ki, hogy tükröt teszel az étkezőasztalod közelébe. Nem azt mondjuk, hogy garanciát vállalunk rá, de egy próbát megér!

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top