Életmód

Sosem lehetsz elég sovány – egy exmodell kitálal

2011-ben Victoire a 20 legkeresettebb modell egyike volt, 18 évesen fedezték fel. A Celine és a Lacoste reklámarca. Mérete 32–34-es volt, 47 kg-jához 178 cm magasság párosult.

A BMI-je 15, a vérnyomása magas volt, a haja hullott, a csontjai pedig akár egy 70 évesé. A modellnek a legnagyobb divatházaknál 32-es méretű ruhákban kellett pózolnia.

A castingokon és a divatheteken szinte alig evett és még akkor is túl nagynak látta magát. Naponta 3 gyümölcsöt evett és 1,5 kólát ivott. De szörnyű volt hallania, hogy azt mondták rá, hogy túl nagy. Ilyenkor már csak egy almát evett naponta. Hetente egyszer egy kis adag csirkét vagy halat. Később pedig már hánytatta is magát  a modell, csak azért, hogy minél jobb szerződéseket kapjon. A családtagok nem vettek észre ebből semmit, csak azt látták, hogy állandóan úton van és szuper a munkája.  A modellek bő pulcsikban járnak. De egyszer anyukája meglátta a csont és bőr testét. Azt mondta neki: Meg fogsz halni, ha így folytatod.

Sosem lehetsz elég sovány - egy ex-modell kitálal

Franciaországban decemberben elfogadták azt a törvényt, amely szerint egy modellt akkor lehet alkalmazni, ha van orvosi igazolása arról, hogy egészséges. A törvény elfogadásáért sokat nyomott a latban az, hogy Victoire Maçon Dauxerre, az exmodell könyvet írt a modellként átélt megpróbáltatásairól.

A folytatásért kattints a Dundi angyal caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top