Életmód

Így fogyhatsz vissza az ünnepek előtti súlyodra

Az év elején mindenki fogyókúrázik. Ha így csináljuk, az akár még eredményt is hozhat.

A lehető legegyszerűbben így fogalmazható meg a mindenkit érdeklő felütés: Hogyan szabadulhatok meg az ünnepek alatt felszedett plusz kilóktól?

Ami biztos: a jelenlegi tapasztalatok szerint heti 1-1,5 kg-os fogyás ajánlott. Ez az a mennyiség, ami még nem jelenti a szervezet kiéheztetését, viszont tartós fogyást, fenntartható kondit jelent. Bartos Géza szakértő szerint a recept a következő:

1. Heti 3×1 óra edzés
2. Hagyd meg az ebéded, vacsorád 20 százalékát!
3. Hagyd el a nassokat az étkezések között!
4. Ne akarj túl gyorsan fogyni – légy kitartó!

Sokak problémája viszont nem az általános fogyás, hanem csupán néhány testtáj formálása. A toplistát a has vezeti.
A has a legjobban terhelhető testrész, izomzata jól bírja az edzést. Hát ezt az aerobikórán sokszor másként érezzük… Két részből áll a has szépítése. Lefogyni akkor fog, ha a zsírégető zónában legalább negyven percet edzünk hetente többször. “Legjobb a laza futás, kocogás, illetve az ütemes séta. Edzőteremben a futógép és az elliptikus tréner.” Ám attól, hogy lemegy a has, még nem lesz formás, úgyhogy jöhetnek a népszerű hasizomgyakorlatok: felülés, lebegő ülés, keresztmozgás súlyzóval… hmm, kb. 4-6 hét után már szemmel látható a változás.

Így fogyhatsz vissza az ünnepek előtti súlyodra

A legfontosabb a fokozatosság. “Ne terheld a szervezetedet azonnal egy erős edzéssel. Könnyű séta, laza futás. Ha edzőtermet választod, akkor az elliptikus trénert részesítsd előnyben. Először legyen húsz perc az edzés, majd egyre több időt tölthetsz el a kardiogépeken”

.
Természetes étvágycsökkentőnek a legjobb három evőkanálnyi búzakorpa joghurtban, kefirben vagy akár főzelékben, hiszen teltségérzetet ad. Más viszont 2 dl szénsavmentes forrásvíz ivására esküszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top