Életmód

Tuti tippek az ideális munkakörnyezet kialakításához

A munkádat sok minden befolyásolja, elsősorban a környezet, amelyben dolgozol. Ha ez a tér kellemes, jobban érzed magad benne, akkor hatékonyabb is leszel. Megmutatjuk, hogyan alakítsd ki!

Akár otthonról dolgozol, akár irodába jársz, fontos, hogy a közvetlen környezetedben jól érezd magad – fizikailag és lelkileg is. Számos apróság létezhet, ami bár nem is veszed észre, de zavar vagy gátol a legegyszerűbb tennivalókban. Nézz körül, hogy melyek ezek, és változtass rajtuk! Megéri, hiszen számos kutatás bizonyította, hogy ha jól érezzük magunkat munka közben, nő a hatékonyságunk is.

1. Engedj be minél több természetes fényt!

Ettől összességében maradhatsz kiegyensúlyozottabb és jobb kedvű. Nyilvánvalónak hangozhat, de ha egész nap világosban vagy, este jobban tudsz majd aludni a sötétben.

2. Nagyon figyelj a helyes tartásra!

Ha egész nap monitor előtt ülsz, számos trükkel segíthetsz magadon. Először is, a laptop vagy a képernyő kerüljön szemmagasságba, hogy a nyakad egyenes maradhasson. Ehhez, ha szükséges, polcold fel az eszközt. Fontos, hogy egyenesen és kényelmesen ülj: ehhez a karodnak derékszöget kell bezárnia a testeddel, és párhuzamosnak kell lennie a padlóval. Ezt a megfelelő asztalmagassággal tudod elérni. A lábadnak az a legjobb, ha mindkét talpad a földön van. Nézz körül az alternatív irodai székek között, hogy megtaláld a megfelelőt.

Tuti tippek az ideális munkakörnyezet kialakításához

3. Hallgass zenét!

A kedvenc zenéid vagy klasszikus, relaxáló dallamok bizonyítottan javítják a hangulatot, és a koncentrálásban is segíthetnek. De ne feledd, hogy ez feladatfüggő: van olyan feladat, amiről épp elvonhatja a figyelmed.

4. Tarts rendet, de ne vidd túlzásba!

Az asztalodon legyen egy kis személyes rendetlenség: egy kis összevisszaság ugyanis fejlesztheti a kreativitást. Persze ne vidd túlzásba, az asztalod maradjon átlátható.

5. Legyél zöld!

Ügyelj rá, hogy legyenek körülötted növények, ugyanis fokozzák a hatékonyságot. Egy zöldre festett fal pedig a kreativitásodra lehet jótékony hatással.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top