Életmód

Ülj vissza a nyeregbe – nem öregszel!

Észrevettétek már, hogy 10-20 év házasság, kapcsolat, gyereknevelés után szinte megrekedünk egy bizonyos lelkiállapotban, és nem értjük, hogy miért érezzük magunkat boldogtalannak? Megpróbáljuk felidézni a régi énünket, aki kalandvágyó, vagány, életvidám és szexi volt, és arra jutunk, hogy nyilván ez a hanyatlás a korral jár.

Megkopott a hajunk fénye, a szemünk csillogása.. Nyugtázzuk, hogy megöregedtünk. Pedig nem így van. Sajnos általában egy nagy lelki törés az, ami rákényszerít bennünket, hogy felálljunk a régi, elnyűtt, de irtó kényelmes “fotelból”, és végre magunkba nézzünk. Ráadásul ha még ezt tudatosan csináljuk, tehát akarjuk is megérteni, akkor is eltarthat hónapokig, mire a végére tudunk járni. De megéri, mert a cél a boldogság.

Ülj vissza a nyeregbe - nem öregszel!

Lady Godiva – férje döntése elleni tiltakozásul meztelenül pattant nyeregbe…

Közhelyes, de úgy érzem, ez az egyetlen út a boldogsághoz és pusztán ezzel az egyszerű hozzáállásváltással hatalmas fejlődést érhetünk el. Főleg végre így, éretten, nem türelmetlen, hebrencs húszévesként. Ami működött 10-20 évig, nem feltétlenül működik továbbra is. Egy a fontos: valóban mi irányítsuk a saját életünket. Ez a változás persze nem azt jelenti, hogy oltári önző módon mindenkit eltapossunk magunk körül, hanem az alábbi 3 lépés véghezvitelét…

A folytatásért kattints a 40esek caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top