Életmód

Így éld túl a másnaposságot az ünnepek alatt!

A karácsonyi–újévi időszak igazi hedonizmusba csaphat: egymást érő bulik és összejövetelek, finom ételek, na és persze az állandó koccintások. Miután jól teleettük magunkat, és esetleg rendesen be is csíptünk, a másnap nem lesz egy könnyű menet. Íme pár tipp, amivel legyőzhetjük a másnaposságot.

Egy bizonyos kort elérve már meg tudjuk ítélni, mennyit ihatunk kellemetlen következmények nélkül. Ha nem így van, akkor viszont biztosan akadnak praktikáink a másnapi rosszullét kúrálására. Ha ez sem igaz, akkor igazán hasznosak lesznek a következő tippek!

Így éld túl a másnaposságot az ünnepek alatt

1. Folyadékpótlás: Sprite

Így éld túl a másnaposságot az ünnepek alatt

Meglepő, hogy jót tehet egy cukros, szénsavas üdítő, de így van: a citrom- és lime-tartalma az alkohol lebontásában, magas víztartalma a rehidratálásban, cukortartalma pedig a felébredésben segít. Akik kerülni akarják a cukrot, azoknak a citromos szóda is tökéletesen megfelel.

2. Reggelire: kávé és mézes pirítós

Így éld túl a másnaposságot az ünnepek alatt

A kávé felébreszt, a méz és a kenyérben található szénhidrát energiát ad, így hamar jobban érezhetjük magunkat. Arra figyeljünk, hogy egy nagy pohár vizet is igyunk a reggeli mellé, hiszen a kávé folyadékot is von el a szervezettől.

3. Ha nem bírjuk koktél nélkül: szűz Bloody Mary

Így éld túl a másnaposságot az ünnepek alatt

Városi legenda, hogy másnaposságra egy Bloody Mary koktél a legjobb. Ne dőljünk be, ki akarna még több alkoholt, mikor még az előző esti sem ürült ki a testből? Viszont a népszerű ital alkoholmentes változata, amit akár paradicsomlének is fordíthatunk, valóban hasznunkra válhat, antioxidáns-tartalmának hála.

4. Kiadós ebéd helyett: joghurt és müzli

Így éld túl a másnaposságot az ünnepek alatt

Azt gondolhatjuk, egy kiadós ebéd, mondjuk rántott hús és krumpli, majd biztos felszívja az alkoholt és energiát ad. Igen, talán két percig, aztán kómásan dőlünk vissza az ágyba. Ne erőltessük meg másnap a gyomrunkat, elég egy könnyű joghurt és müzli is.

5. Fejfájás-csillapítók

Ha szükséges, vegyünk be fájdalomcsillapítót a hasogató fejfájásra. Nem a legjobb megoldás, de a kínzó másnapon ennél jobbat nem tehetünk.

6. Délutáni program: szauna vagy gőzfürdő

Így éld túl a másnaposságot az ünnepek alatt

Lehet, hogy nem a legszívderítőbb gondolat, hogy másnaposan beüljünk egy forró helyiségbe, de egészséges: kiizzadhatjuk a mérgeket, felgyorsíthatjuk az anyagcserét és boldogsághormonokat szabadíthatunk fel. Egy 30 perces ücsörgés a melegben éppen elegendő (és kibírható), utána pedig figyeljünk rá, hogy sok vizet igyunk!

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top