Életmód

Ujjgimnasztika a téli hideg ellen

A kezeknek a mindennapos fáradozás után éppúgy szükségük van tornára, lazításra és nyújtásra, mint testünk más részeinek.

A kor előrehaladtával ujjaink izmai elveszítik erejüket és rugalmasságukat. Barbara Barsham, az amerikai fitneszedző összeállított egy tornasort, amely fürgén tartja az ujjakat, segíti megőrizni mozgékonyságukat és vitalitással teli, biztos szorítást tart fenn. Az ujjgimnasztika specifikus mozdulatai első ránézésre nagyon szokatlannak és egyúttal nehéznek tűnhetnek, de kis gyakorlással biztosan elsajátíthatóak. Télen a hidegben még inkább szüksége van rá kezünknek, hogy rendszeresen elvégezzük a gyakorlatokat, hiszen a nagy hideg ízületeinknek sem tesz jót.

Ujjgimnasztika a téli hideg ellen

Lássuk az egyes lépéseket!

Kezdd kézlazítással. Tedd keresztbe ellazított karjaid a mellkasod előtt, és akaszd egymásba a kisujjakat. A többi ujjad szélesen húzd szét. Ötször végy mély levegőt és fújd ki. Lazítsd el az ujjaidat és fordítsd a tenyered felfelé.

A többi lépést olvasd el a Kis Fekete caféblogon!

Amit a hidegről tudni érdemes:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top