Életmód

Hány évesen kell férjhez menni?

"Nem siettétek el az esküvőt?" – hallod folyton, ha fiatalon házasodtál, "Mikor mész már férjhez? – kérdezik egyfolytában, ha harminc körül jársz és még hajadon vagy, "Nem fogsz kicsúszni az időből?" – ha már harmincon túl vagy, "Mire vártál eddig?" – ha a harmincas éveid közepén-végén állapodsz meg.

Mikor ideális az esküvő? A téma, amiről mindenkinek határozott véleménye van. De hol az igazság? A legtöbb embernek, legyenek azok barátnők, a témával foglalkozó kutatók, esetleg a szomszédban lakó idős hölgy, vagy a közeli és legtávolabbi rokonok, egészen határozott véleménye van arról, hány évesen kell egy nőnek férjhez mennie.

Hány évesen kell férjhez menni?

Talán neked magadnak is, de az élet az elképzeléseinkhez ritkán igazodik. Lehet, hogy sokkal hamarabb kopogtat a nagy szerelem, mint vártuk, de lehet, hogy 33 évesen, amikorra már három gyermeket, férjet, kutyát képzeltünk magunk köré, még mindig egyedül éljük a mindennapokat. De sebaj! Bármit is mondanak a körülöttünk élő emberek, minden változatnak megvan az előnye (ahogy persze a hátránya is), úgyhogy az alábbiakban sorra is vesszük ezeket (avagy kész válaszok a házasságunk időpontját kritizáló emberek számára).

A folytatásért kattints a Ceremónia mester caféblogra!

Olvass még a házasságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top