Életmód

Ezért vegyél még ma egy jó hosszú fürdőt

Rengeteg tanulmány bebizonyította, hogy a zuhanyozás jót tesz az egészségnek, és az kérték, inkább zuhanyozzunk, mint fürödjünk. A legújabb kutatás szerint úgy tűnik, a fürdésnek is megvannak a hasonlóan jó egészségügyi hatásai.

Az orvostudomány megállapította, hogyha naponta inkább kádban, hosszan fürdőzünk, hatékonyabban oldja a szorongást, mint néhány receptre kapható gyógyszer.

Íme néhány olyan betegség vagy probléma, amit kádfürdővel könnyen orvosolhatsz.

Ezért vegyél még ma egy jó hosszú fürdőt

Pikkelysömör okozta viszketés
Egy kád meleg fürdő néhány evőkanál olívaolajjal vagy kókuszolajjal csodákat művel pikkelysömörös bőrrel. Arra azért figyelj, hogy 10 percnél többet ne feküdj a kádban, mert a jótékony olajok ellenére is kiszárítja az amúgy is érzékeny bőrödet.

Megnyugtatja a száraz bőrt
A téli hideg nagyon igénybe veszi a bőrödet, akkor is, ha ruhád védik a fagytól. Ha neked is kiszárad tőle a bőröd, tegyél a fürdővizedbe egy zabpehellyel töltött és jól lezárt zoknit, és lazíts a jó meleg vízben 15-20 percet.

Isteni éjszakákat biztosíthat
Ha meleg fürdő után bújsz ágyba, a hűvösebb ágynemű és a tested forró hőmérséklete fokozatosan egyenlítődik majd ki, ez pedig fokozza a melatonin termelődését, ami jó alvást biztosíthat egész éjszakára.

Ezért vegyél még ma egy jó hosszú fürdőt

Fokozza az agyműködést
Ha illóolajokat teszel a fürdővizedbe, azzal fokozhatod az agyműködésed. A Sage élénkíti a memóriád, a bergamott oldja a stresszt.

Átmelegíti az egész tested
Ha szeretnéd kivédeni a hideget, vegyél egy jó forró fürdőt. Ez megnyugtatja az orrjáratokat, megszünteti az izomfájdalmakat, és az agyban több örömhormon, endorfin is termelődik tőle.

Olvass még fürdés témában!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top