Életmód

Az intim gyantázás ezért káros

Van ok az aggodalomra, ha gyantáztatni szoktál? Elmondjuk!

Tudósok szerint az intim gyantázás fogékonyabbá teszi azt a területet a nemi betegségekkel szemben.

Az intim gyantázás káros?

Egy himlővírushoz hasonlító, szemölcsszerű sebeket okozó vírustól szenvedő betegeket kérdeztek meg a szőrtelenítő módszereikről, és kiderült, 93 százalékuk végez magán valamilyen szőrtelenítő eljárást: 70 százalékuk borotválkozik, 13 százalékuk csak rövidíti a fanszőrzetét, míg 10 százalékuk gyantáztatott.

Ezzel pedig meg is magyarázták, hogy a szőrzet első számú funkciója a a fertőző betegségektől való védelem. A második védelmi vonal maga a bőr. De ha eltávolítják a szőrzetet, akkor a bőr is védtelenebb lesz, főleg ha mikroszkopikus sérülések történnek szőrtelenítéskor, például felsérti a borotva, vagy megégeti, irritációt okoz gyanta. Ez pedig gyulladásokhoz vezethet.

Azért mielőtt végleg megfogadnád, hogy soha többé nem szőrtelenítesz, vedd figyelembe, hogy a kutatók csak egy betegségre végezték a vizsgálatot, és a nőgyógyászok szerint a gyanta még mindig biztonságosabb, mint a borotválkozás, de kockázatosabb, mint a lézeres szőrtelenítés. Tehát inkább próbáld meg minél jobb szalonban végeztetni a gyantáztatást, ahol megfelelő a tisztaság és a higiénia.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top