Életmód

8 motiváló idézet, amitől egyből visszatér a kedved a sportoláshoz

Hónapok óta elő sem vetted a fiókodból a kondibérletet? Már belepte a por az otthoni szobabiciklit? Elmúlt a fitneszórák varázsa? Íme nyolc motiváló idézet, hogy újra megszálljon téged a sportolás szelleme, és ismét belevesd magad az edzésbe!

Inspiráló gondolatokat válogattunk össze neked Damon Young: Hogyan gondolkodjunk a testedzésről? című könyvéből, melyeket elolvasva alig várod, hogy hazaérj a munkából és beleugorj a futócipődbe, vagy lekapd a pókháló lepte fitnesz-DVD-t a polcról.

1. “Kellemetlen dolog a hanyagság miatt úgy megöregedni, hogy még csak meg se láttuk, milyen lehetne a testünk a legszebb és legerősebb állapotában. Márpedig akik elhanyagolják a gyakorlást, sosem látják meg, hiszen ki sem alakul bennük a szépség és az erő.”

2. “Ahhoz, hogy okosan eddzünk, nem kell kiművelni magunkat a legújabb étrend-kiegészítőkből, vagy beszerezni a legmenőbb pulzusmérő órát. Csak annyi kell hozzá, hogy minden lépésből, nyomásból, ütésből, karnyújtásból és rúgásból kihozzuk a maximumot – és ezt élvezzük is. Akkor is, ha az ínszalagjaink megkeményednek, vagy kezdünk kifogyni a szuszból.”

8 motiváló idézet, amitől visszatér a kedved a sportoláshoz

3. “Az edzőteremben nemcsak kigyúrt testet kapunk, hanem önmagunk egy testileg-lelkileg kigyúrt változatát.”

4. “Mindenkire igaz, aki a futópályán vagy az alagsori futópadon levegő után kapkod, aki nyomja egymás után az őrjítően unalmas ismétléseket a helyi edzőteremben: önmagát erősíti, ha szembenéz a kellemetlenségekkel.”

5. “A testedzés nemcsak erkölcsi pluszt ad, hanem egyfajta bizsergető érzést is.”

8 motiváló idézet, amitől visszatér a kedved a sportoláshoz

6. “Az izmost test egy sokkal jellemzőbb állapot, a kétség és a bizonytalanság ellenszere lehet.”

7. “A futás bizsergető jó érzéssel tölt el. Az után, hogy egész nap kemény szellemi munkát végzünk, futás közben azt érezzük: visszanyerjük a szabadságunkat azzal, hogy kimegyünk a szabadba, és – önmagunkat is lehagyva – felérünk a domb tetejére. Minden egyes iram olyan jó érzés, mintha helyzeti energiát termeltünk volna: nemcsak testünkben felhalmozott kalóriákat alakítottuk át munkavégzéshez szükséges energiává, de ezzel az egész napos nyugtalanságunkat is átalakítottuk egyetlen akadálytalan és végtelenül egyszerű mozgássá.”

8 motiváló idézet, amitől visszatér a kedved a sportoláshoz

8. “Jógázhatunk pusztán a nyújtás és a meditáció adta örömért – akkor is, ha soha nem leszünk olyan hajlékonyak, mint a reklámokban szereplő modellek. Karatézhatunk csupán azért is, hogy megízleljük a fájdalmas szabadságot – nem számít, hogy rendre orrba vágnak. Ha nem feledkezünk meg az edzés nyújtotta szellemi élvezetekről, akkor máris eggyel (vagy sokkal több) okunk lesz arra, hogy lemenjünk az edzőterembe, felvegyük a kompressziós harisnyát, a tornacsukát, az úszódresszt vagy a hófehér edzőruhát.”

8 motiváló idézet, amitől visszatér a kedved a sportoláshoz

Még több idézet az NLCafén!

  • 6 ütős idézet Feldmár András új könyvéből
  • 8 idézet, amitől ezek után másképp látod a világot
  • “A nő maga a totális misztérium!” – 10 idézet Stephen Hawkingtól
  •  “Ha egyedülállóként nem vagy boldog, házasként sem leszel az” – 10 gondolat Nick Vujicictól, a kéz és láb nélküli embertől

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top