Életmód

Drámaian nő a drog- és alkoholmérgezések száma

Drámaian nő a bejelentett alkohol- és drogmérgezések száma hazánkban. Utóbbi a tízszeresére nőtt a négy évvel ezelőtti adathoz képest.

Míg az alkohol- és drogmérgezések száma a legfrissebb adatok szerint kiugróan megnőtt Magyarországon, a főként öngyilkossági szándékú gyógyszer-túladagolások mértéke gyakorlatilag nem változik – olvasható az Országos Kémiai Biztonsági Intézet éves statisztikai jelentésében.

Mértéktelen ivás miatt 2014-ben több mint hétezren kerültek kórházba, ebből öten belehaltak a mérgezésbe, míg drogtúladagolás miatt közel négyezren szorultak kórházi kezelésre, közülük két ember életét nem tudták megmenteni az orvosok. 2010-ben a kábítószer-mérgezéses esetek száma csupán 427 volt és egyetlen haláleset sem történt.

Az Intézetnél úgy vélik, a drámaian növekvő adatokhoz az is hozzájárul, hogy a korábbi évekhez képest jóval több esetet jelentettek be – tudta meg az Index.hu.

Drámaian nő a drog- és alkoholmérgezések száma

További drog és alkohol témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top