Életmód

10 trükk, hogy úgy diétázz, hogy észre se vedd

10 egyszerű diétatrükk, amit minimális odafigyeléssel be lehet tartani.

1. Egyél egy kis fánkot!

Tényleg túl szép, hogy igaz legyen. Ha egy sok fehérjés reggeli után eszünk egy kis fánkot például, akkor a nap többi részében már nem álmodozunk csokitengerekről. Izraeli kutatók azt találták, hogy azok a nők, akik így tettek, nyolc hónap alatt többet fogytak, mint azok, akik “szigorúbb” reggelit ettek édesség nélkül.

10 trükk, hogy úgy diétázz, hogy észre sem vedd

 2. Tarts kávészünetet!

Egy csésze kávé 12 százalékkal felpörgeti a “kalóriaégető gépezetedet”, a hatása három órán keresztül kitart az American Journal of Clinical Nutrition. szerint.

3. Ne félj az erőstől!

A kapszaicin, amitől a paprikát csípősnek érezzük, azért a barátunk, mert felpörgeti az anyagcserét legalább négy órán keresztül.

10 trükk, hogy úgy diétázz, hogy észre sem vedd

4. Kapor, bazsalikom, metélőhagyma

 Velük fűszerezd az ételeidet, mert olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek szintén felpörgetik az anyagcserédet.

5. Nézd az órát!

Ha reggel nyolckor eszel reggelit, akkor este nyolc után már ne egyél. Egy egereken végzett kísérlet bebizonyította, hogy azok az egerek, akik a reggeli után 12 órával még kaptak enni, többet híztak, mint a társaik, akik nem kaptak.

6. Aludj eleget!

Ha fáradt vagy, jobban vágysz szénhidrátokra, mint ha nem vagy fáradt. Erre is van kutatás: azok, akik csak négy órát aludtak hat napon keresztül, rosszabbul égették a kalóriát, mint azok, akik aludtak rendesen.

10 trükk, hogy úgy diétázz, hogy észre sem vedd

7. Tegyél friss gyümölcsöket az asztalra!

Ne tedd a hűtőbe, tedd egy tálba elérhető helyre: állítólag azok, akik így tesznek, többet fogynak, mint azok, akik nem. Mondjuk, nem árt enni is belőle.

8. Hagyd az ételt a konyhapulton!

Állítólag, ha nem az asztalra teszed mondjuk a vacsorát, hanem fel kell állni ahhoz, hogy újra és újra szedjél a tálból, 20 százalékkal kevesebbet eszel.

9. Zárd ki a konyhából a stresszt!

Mondjuk úgy, hogy ne a hűtőn tartsd a számlákat! Minden olyat, ami idegesít, tedd el az ebédelőasztal környékéről. Állítólag 18 százalékkal kevesebbet eszünk nyugodt körülmények között.

10. Nasi

Készülj előre olyan nasikkal, amiket lelkiismeret-furdalás nélkül megehetsz. Itt egy lista diétás nasikkal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top