Életmód

8 szokás, amivel pozitívabb emberré válhatsz

Vannak emberek, akiket valahogy pozitív légkör vesz körül mindig. Ők azok, akik mosolyogva tekintenek a világba, pedig szemmel láthatóan nincs könnyebb éltük nekik sem, mint a folyton kesergőknek. Mi lehet a titkuk?

Nem mind születtünk ezzel a pozitív szupererővel, de szerencsére tanulható az a fajta hozzáállás, amitől szebbnek láthatjuk a körülöttünk lévő világot. Azt már tudjuk, hogy a siker úgy érhető el többek között, ha választunk egy sikeres embert, és lemásoljuk a szokásait, ugyanez igaz a pozitív életszemléletre is. Az Avelist magazin tette közzé a pozitív emberek nyolc szokását, amit érdemes lemásolnunk, hogy mi magunk is sokkal nagyobb örömmel tudjuk élni az életünket. Mert minden csak perspektíva kérdése.

1. Mindennap találnak valamit, amit várni lehet

Legyen az akár a kedvenc sorozat új része vagy egy recept, amit aznap este készülnek kipróbálni, esetleg csak egy jó baráttal telefonálni, bármilyen apróságot lehet várni örömmel. Ha olyan konkrét dolgokat várunk, amik örömet szereznek nekünk, azzal különlegessé tesszük a napunkat, és van mibe kapaszkodni a nap folyamán a rossz pillanatokban is.

2. Megünneplik az apróságokat

Nem kergetik a boldogságot. Minden kis apróságban megtalálják az örömet: a kedvenc számuk jön a rádióban, szépen süt a nap, vicces smst kapnak… A legkisebb szépséget is lehet értékelni az életünkben, amitől szebb lesz a nap.

3. Kedvesek

Ha választhatunk, válasszuk a kedvességet. A pozitív emberek az élet napos oldalát nézik, így a másokkal való kedvesség is természetesen jön belőlük, ezzel adnak energiát a környezetüknek. Attól pedig, hogy a többieket pozitív energiával töltjük fel, mi is csak egyre jobban érezzük majd magunkat.

8 szokás, amivel te is pozitív emberré válhatsz

4. Mindig keresnek elfoglaltságot

Nem olyan értelemben, hogy szétstresszelik magukat, hogy “már megint annyi a dolgom, hogy ki se látok belőle, jaj, mi lesz velem”, hanem inkább úgy, hogy olyan dolgokkal töltik meg a mindennapjaikat, amiktől jól érzik magukat. Ez összefügg az 1-es ponttal, mert az ilyen örömteli tevékenységeket várják például napról napra. Keress egy hobbit magadnak, illessz a hétvégédbe olyan dolgokat, amiket boldogan tudsz várni. Töltsd meg az életed örömteli tevékenységekkel.

5. Felelősséget vállalnak a cselekedeteikért

Mert az, hogy valaki pozitív személy, még nem jelenti azt, hogy tökéletes. Ha viszont egy pozitív ember hibázik, akkor őszinte saját magával és a környezetével, és vállalja a tettei következményét.

6. Megbocsátanak maguknak

Amennyire másokkal kedves akarsz lenni, legalább annyira legyél kedves saját magaddal is. Néha mindenki hibázik, tanulni kell belőle és megbocsátani saját magadnak, hogy tovább tudj lépni és élni az életed.

7. Tudják mikor kell továbblépni

Elesünk, problémákba ütközünk, összetörik a szívünk, de meg kell tanulnunk, hogyan kell felállni, leporolni magunkat és tovább menni a céljaink felé. A pozitív emberek úgy állnak a kudarcaikhoz, hogy véletlenül sem a világ végét jelentik, hanem csak az út részei.

8. Kerülik az összehasonlítást

Sokkal egyszerűbb pozitív személlyé válni, ha nem hasonlítgatjuk magunkat másokhoz. Mindenkinek megvannak a maga erősségei és küzdelmei, nem lehet egymáshoz mérni őket. Inkább a saját lelkünkben nézzünk körül, és keressük ott a boldogságunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top