Életmód

“Ha egyedülállóként nem vagy boldog, házasként sem leszel az” – 10 gondolat Nick Vujicictól, a kéz és láb nélküli embertől

A végtagok nélkül élő Nick Vujicic pozitív életszemléletével, humorával milliók szívébe lopta be magát az elmúlt években. Tíz inspiráló idézetet hoztunk ma tőle, ami egy kis fényt csempész ebbe a borús őszi napba.

Nick Vujicic szerb és ausztrál származású motivációs tréner, prédikátor. Nick karok és lábak nélkül jött világra, és bár szülei mindent megtettek azért, hogy boldog és sikeres legyen, nem volt könnyű gyerekkora. Az iskolában rengeteget szekálták, 8 évesen depressziós lett, 10 éves korában pedig egy alkalommal megpróbálta belefojtani magát egy kád vízbe, de aztán rájött, hogy ezzel óriási fájdalmat okozna a szüleink. Öt évvel később aztán egy bibliai történetet olvasott, ez hozta el a fordulópontot az életében. Ekkor ébredt rá arra, hogy ha boldog életet akar élni, nem azon kell sopánkodnia, ami nem adatott meg neki, hanem azt kell megtanulnia használni és értékelni, amije van.

Nick ma már lábak nélkül is tud járni, két lábujja segítségével megtanult írni, tud úszni, szörfözni, golfozni, focizni, de fogat mosni és fésülködni is. Ő az élő példa arra, hogy az emberi akarat csodákra képes, és nincs olyan akadály, amit kellő kitartással ne lehetne legyőzni. A Facebookon több mint 7 millió követője van, motivációs előadásai teltházasak. Nick Vujicic 2012-ben megházasodott, ma már boldog, kétgyermekes családapa. Tíz gondolatot hoztunk ma tőle.

Lehet, hogy nem tudom megfogni a feleségem kezét, de nincs szükségem kezekre ahhoz, hogy a szívét megragadjam. A gyermekem pedig meg fog tudni ölelni.

***

Ha egyedülállóként nem vagy boldog, házasként sem leszel az. Ha nem hiszitek el, kérdezzétek meg bármelyik házas embert! Ha nincs hited Istenben, akkor legalább próbálj meg boldogan élni.

***

Mi is az a remény? Ahol az álmok kezdődnek.

***

Ne hagyd, hogy a félelmed visszatartson az álmaid megvalósításától. Tekints úgy a félelmedre, mint valami füstérzékelőre. Figyelj oda rá, ha megszólal, nézz körül, hogy valós veszély fenyeget-e, vagy csak megszólalt a riasztó. Ha nincs igazi vészhelyzet, felejtsd el a félelmed és éld tovább az életed.

***

Az életnek van értelme, ha megtalálod a célt. Kinek higgy? Hallgass a szívedre!

***

Van pár dolog az életben, amit se irányítani, se megváltoztatni nem tudsz, élned kell vele. Miénk a döntés, hogy feladjuk vagy folytatjuk tovább.

***

A könnyek megtisztítják a lelketek ablakát.

***

Én dönthetek. Te dönthetsz. Úgy is dönthetünk, hogy kitartunk a csalódásaink és a hibáink mellett. Dönthetünk úgy, hogy keserűek, dühösek vagy szomorúak maradunk. Vagy amikor nehézségekkel és bántó emberekkel kerülünk szembe, dönthetünk úgy is, hogy tanulunk a tapasztalatainkból, és továbblépünk, és vállaljuk a felelősséget a saját boldogulásunkért.

***

Mikor találsz valamit, ami annyira leköt, hogy nap mint nap akár ingyen is csinálnád, akkor célegyenesben vagy. Ha találsz valakit, aki hajlandó érte megfizetni is, akkor megvan a hivatásod.

***

Nem szégyen az, ha nem ütöd meg a mértéket, ha elvéted a célt, ha elbotlasz, vagy ha felsülsz. Csak az a szégyen, ha a tévedéseidből, botlásaidból nem merítesz erőt ahhoz, hogy még keményebben próbálkozz, és a játékban maradj.

Nick Vujcic az NLCafén

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top