Életmód

Vedd kezedbe az életed irányítását!

Jó duma, mi? Erről beszélnek tréningeken, könyvekben, előadásokon: hogy te felelsz az életed irányításáért, a saját boldogságodért. De azt nem mondják meg, hogy akkor ki fog gondoskodni a családodról, amíg te önmegvalósítasz.

Természetesen nem teljes egészében magunk irányítjuk az életünket, de van egy jelentős tartomány, ami a saját befolyásunk alá esik, vannak dolgok, amelyekről teljes szabadsággal mi dönthetünk. Megtanulhatunk egy új készséget (nyelvet, táncot, kézművesdolgot). Növelhetjük a kikapcsolódásra szánt időnket. Igen, igen, ez a mi döntésünk, az már határozottság és ügyesség dolga, hogy ezt el tudjuk-e fogadtatni a családunkkal.

Eldönthetjük, hogy akarunk-e a jelenlegi munkahelyünkön dolgozni, vagy inkább keresünk egy olyan helyet, ami jobban megfelel az igényeinknek. Eldönthetjük, hogy mozgunk-e rendszeresen, vagy inkább gyakrabban üldögélünk az orvosi rendelőben. Természetesen vannak dolgok, amelyekben a döntést meg kell osztanunk másokkal, mert a döntésünk hatással van az ő életükre is.

A folytatásért kattints a Bízz magadban caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top