Életmód

Magyar app mentette meg a 16 éves lány életét

Bárki használhatja ezt az alkalmazást a támadások kivédésére, akinek van okostelefonja. Az ingyenes app segítségével jó eséllyel lehet segítséget hívni, mivel még a telefont sem kell elővenni ahhoz, hogy riasztást indítson.

Egy 16 éves lány édesanyja írta meg az alkalmazás fejlesztőinek, hogy lánya italába kevertek valamit, amitől teljesen elkábult. A levél szerint nem is szórakozóhelyen, hanem szabadtéri fesztiválon követték el a támadást, olyan gyorsan, hogy a lánynak még telefonálni sem volt ideje. Viszont a mobilján telepítve volt a “Kezedben a biztonságod” ingyenes alkalmazás, s így riasztotta a szüleit – számolt be a hirado.hu.

A magyar fejlesztésű, iOS és Android készülékre is letölthető applikáció célja, hogy kellemetlen helyzetben a használójának akkor is segítséget nyújtson, ha telefonhívásra (a rendőrség hívására) már nincs lehetősége. Elég a ki/be kapcsoló gombot többször megnyomni vagy kirántani a fejhallgatót, és a riasztást máris küldi a telefon a beállított családtagoknak, barátoknak. A riasztás tartalmazza a riasztó személy helyzetét (folyamatosan frissítve) és elérhetőségét.

Még több hasznos mobilapp az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top