Életmód

Ha egy paleós beülne valahova a barátnőkkel

Nemrég egy bloggertársamnál olvastam, hogy ételintoleránsként mennyire nehéz neki beülnie egy kávézóba a barátnőivel, és hogy ott gyakorlatilag a citromos vizen kívül nem sok alternatívája marad a választásra. Azért ez így nem jó.

Pláne, hogy manapság rengeteg ilyen-olyan ételallergiás van. Az emberek többsége egyébként még mindig kétféleképpen reagál: vagy úri huncutságnak tartja, ha valaki a betegségének megfelelően válogat ételek és italok között, vagy pedig szánakozik, hogy jaj, szegény, de a következő percben már túl is lép rajta. Nem gondolom, hogy azért mert ételintoleráns vagy, esetleg glutén- vagy laktózérzékeny, már ki sem mozdulhatsz a négy fal közül.

Azért vannak jó kezdeményezések, attól függetlenül, hogy teljesen ellene vagyok a gyorséttermeknek, nemrég a McCafé bevezette a mindenmentes málnás tortáját, ami egyébként – teszteltem – nagyon is rendben van. Aztán kis utánajárással megtudtam, hogy a beszállítójuk a Cake Shop nevezetű kisvállalkozás. Úgyhogy nagy hála nekik ezért az igazi kézműves finomságért.

A nagyobb kávézóláncok azért törekszenek arra, hogy kávéik elérhetőek legyen laktózmentes tejekkel vagy akár magtejekkel. Jó lenne, ha mindezek a kis utcai kávézóknál is mindennaposak lennének, bár úgy tűnik, hogy vannak vállalkozások, amik felismerték ezt az igényt, és ki is használják.

A folytatásért kattints a Paleotündér caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top