Életmód

Ez a kreatív apuka nyűgözte le a világot

Az amerikai éttermekben szinte minden asztalhoz, ahol gyermekek ülnek, kikészítenek ceruzákat, zsírkrétát, hogy a legkisebbek rajzolhassanak, amíg ki nem jön az ebéd. De mi lesz velük, ha elment a vendég? Egy kreatív apuka elképesztő története.

Bryan Ware 2011-ben, egy születésnapi vacsora alatt kérdezett rá, hogy mi történik ezekkel az eszközökkel, miután a vendégek távoztak. A válasz pedig megdöbbentő: a teljesen új krétákat pont úgy kidobják a kukába, mint minden mást, amihez a vendég hozzáért.

Happy #MeltingDay! #shareyourcolors

Posted by The Crayon Initiative on 2015. július 19.

A kétgyermekes apuka ekkor döntötte el, hogy kitalál erre valami olyan megoldást, hogy a szemét helyett a lehető legjobb helyen kössenek ki ezek a színesek. Elkezdte összegyűjteni az éttermek által kidobásra ítélt zsírkrétákat, majd hazavitte, és újra feldolgozta őket. A kreatív apuka kezdeti magánakciója 2013-ra egy nonprofit szervezetté nőtt. A zsírkrétákat pedig kórházak gyermekosztályainak adományozzák.

Szerintünk simán megérdemli a férfi #anapapukája hashtaget.

További kreatív apukák:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top