Életmód

Hobbiból munka? Lehetséges!

Már lefekvéskor elönt a depresszió: túl kell élned a következő napot is a munkahelyeden. Annyi mindennel szívesebben töltenéd azt a 9 órát. Érdemes a boldogságot munka közben hajszolni?

Katát a játszótérről ismerem. Nappal könyvelőként varázsolja Excelben az oszlopokat. Rajong a DIY tevékenységekért, éjszakánként teafilter-tasakokból készít mandalákat és szétrongyolódott ruhákból varr táskákat. Egyedülálló anyukaként érthető, hogy nem meri otthagyni a biztos megélhetési forrását.

Egy rokonom sikeres fogorvos. A két kezével több házravalót keresett már össze. Gyerekkora óta festőművész szeretett volna lenni. Csodálatosan rajzolt néhány éves korától, ám egy fogorvos-dinasztia utódjaként, realista szülők mellett szóba sem jöhetett a léha művészlét. Nem mondható boldogtalannak, sosem voltak anyagi problémái, a kézügyessége miatt válhatott jó fogorvossá, és néhány éve hobbifestőként éli ki a régi vágyait.

A folytatásért kattints a Pamlag cafeblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top