Életmód

Repülési tapasztalat nélkül szállt le magángépével egy nő

Szörnyű dolgokon kellett keresztülmennie egy nőnek a levegőben, amikor a férje, aki eredetileg a gépet vezette, elájult. Bár semmi tapasztalata nem volt, muszáj volt lehoznia a repülőgépet.

A repülőgépet eredetileg a nő férje vezette, ám ő a repülés közben eszméletét vesztette. Amikor az asszony észrevette, hogy a férje elájult, felhívta egy barátjukat, aki ezután értesítette a légi irányítókat. Egy helikopter és egy másik kisrepülőgép is felszállt, hogy a segítsenek neki földet érni.

A mentőszolgálat szóvivője szerint a nőnek fogalma sem volt a repülésről, a légi közlekedést irányító tiszt mintegy másfél órán át beszélt vele, míg az asszony elkezdte a vészleszállást. A beszélgetésükről közzétett hangfelvételen hallható, ahogy a légi irányító bátorítja a nőt: “Folytassa, és minden gond nélkül landolni fog, rendben?”

A nő azzal sem volt tisztában, mit kell nézni a műszerfalon, helyzetét pedig az is nehezítette, hogy a felhők felett repültek, amikor a pilóta elveszítette az eszméletét. Az irányító megkérdezte tőle, milyen magasan repülnek, ekkor 3 ezer méteren voltak, majd elmagyarázta, mit keressen a műszerfalon. 

Repülési tapasztalat nélkül  szállt le magángépével egy nő

A férj meghalt, ám azt nem tudni, ez még a levegőben történt-e, vagy az után, hogy a gép egy narancsligetbe csapódott a sevillai repülőtér pályájától mintegy három kilométerre. A nő súlyosan megsérült, élete azonban nincs veszélyben.

További repülőgépes cikkek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top