nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Neked mi a boldogságpraktikád?

Neked mi a boldogságpraktikád?

Napok óta elmélkedem ezen a kérdésen. Sokszor, sokféleképp kaptam már meg azt a "kritikát", hogy hogyan lehetek én mindig ilyen boldog, mosolygós és elégedett az életemmel.
cafeblog/sorskerék
f Ajánlom

Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nekem ne lennének rossz pillanataim. Azt sem jelenti, hogy nem szoktam szomorkodni, sírni.  Akkor mégis mi a különbség?  Egy filmbéli jelenet jutott eszembe. 
Robert Downey Jr. mint Sherlock beszélget barátja, dr. Watson menyasszonyával. A hölgy azt mondja: “Egy kicsit furcsának találom, hogy olyan nagy hangsúlyt fektetnek minden apró részletre, szerintem ez túlzás.” Mire Sherlock rögtön közbevág: “Az apró részletek fontosságát nem lehet eltúlozni.”

Valahogy én is így vagyok ezzel. Nem egyedül jöttem rá, akkor alakult ki ez a fajta rutin, amikor dilidokihoz jártam. Nagyon sötét időszaka volt életemnek, és ő tanított meg arra, hogy igenis találjam meg minden napomban azokat az apróságokat, amiktől boldog lehetek még akkor is, ha összecsapnak a fejem felett a hullámok. Hogy miért? Mert így még egy tragédiát is könnyebb túlélni. 

Neked mi a boldogság-praktikád?

Hogy mik ezek az apróságok?  Vannak állandó kedvenceim, mint a főzés. Ez nem mindig jelenti azt, hogy jól bevásárolok és aztán órákig sürgölődöm a konyhában. Szimplán csak az is képes feldobni, ha összehozok egy finom reggelit, ami jól sikerül, élvezettel elfogyasztom, miközben belemerülök egy jó könyvbe, és máris könnyebben indul a napom…

További boldogságpraktikák a Sorskerék blogon!

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon