Életmód

Ez az új találmány válthatja le a tamponokat és a betéteket – fotó

Három New York-i nő találmánya a menstruáció idejére való, speciális fehérnemű, mely feleslegessé teheti a tamponokat és a betéteket.

Az alsónemű ránézésre semmiben sem különbözik egy szokványos bugyitól. Valójában azonban speciális, négyrétegű anyagból készül, mely elnyeli a menstruáció során távozó vért, és elpusztítja a baktériumokat.

A termékből három különféle modell kapható: a tanga változat a menstruáció gyengébb napjaira való, és nagyjából fél tamponnal ér fel a hatékonysága. A “szabvány” bugyi fazont a közepes erősségű napokra tervezték, és egy tamponnak felel meg a nedvszívóképessége, míg a csípőfazonú darab a legerősebb napokon nyújt védelmet, és két tamponnak felel meg.

Új találmány válthatja le a tamponokat és a betéteket

Egy darab 24-34 dollárba (6700-9500 forintba) kerül, ez az összeg azonban nem egy alkalomra szól, hiszen használat után nem kell a bugyit eldobni, ugyanis mosható és újra használható, nagyjából két éven át. Ez idő alatt megspórolható az eldobható betétek, tamponok és a menstruáció során tönkremenő alsóneműk költsége is.

Az innovatív bugyi boltban egyelőre nem kapható, csak interneten lehet megrendelni. Minden egyes darab eladása után a cég 3 darab mosható intimbetétet adományoz egy-egy fejlődő országban élő lánynak, aki egyébként nem jutna hozzá intim higiéniai termékekhez.

Forrás: nylon.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top