Életmód

Vita Ausztráliában a tamponok adójának eltörléséről

Ausztráliában internetes petícióban kérték a kormányzástól az olyan személyes higiéniai termékek, mint a tamponok, az egészségügyi betétetek, a naptejek adójának eltörlését.

Ausztráliában a személyes tisztasági és egészségügyi termékek forgalmi adója 10 százalék, melynek eltörléséről folyik a vita az ausztrál kormányzatban.

Valamivel több mint egy hónappal ezelőtt a helyi lakosok internetes petícióban szólították fel az ausztrál vezetést, hogy szüntesse meg a személyes használatú termékek forgalmi adóját. A petíciót több mint 90 ezren írták alá, és olyan termékek adóját töröltetnék el, mint a tamponok, a gumi óvszerek, az intimbetétek, a naptejek.

Vita Ausztráliában a tamponok adójának eltörléséről

Joe Hockey, Ausztrália kincstárnoka erősen támogatja a javaslatot, hiszen nagyon sok embert érintő kérdésről van szó. Ugyanakkor a kontinensnyi ország miniszterelnöke, Tony Abbott egyelőre nem tervezi a személyes higiéniai termékekre vonatkozó adók módosítását. Megérti, hogy nagyon sokan szeretnék az adók megszüntetését, ám ez a téma jelenleg nem tartozik a kormányzás legfontosabb tervei közé, és egyelőre nem foglalkoznak vele. Az adókkal kapcsolatos vitáknak azonban még nincs vége Ausztráliában.

További cikkek személyes higiénia, tampon témában az NLC-n:

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top