Életmód

Extra száraz a bőröd? Így kezeld!

Az extra száraz bőr bizony komoly odafigyelést igényel. Ez a bőrtípus sajnos egyre gyakoribb, hiszen az életmódunk, a táplálkozásunk sem a legtökéletesebb ebben a rohanó világban.

A nagyon száraz bőr feszülő érzettel jár, viszket, kipirosodik, érdes, esetleg durva tapintású lehet. Nem ritkán hámlik is, ami legalább annyira kellemetlen. A dohányzás, a szél, a por, a száraz levegő, a sok napfény, de még a túlzásba vitt zuhanyzás is csökkentheti a faggyútermelést.
Márpedig a bőrnek szüksége van a “zsírozóanyagra”, ezért odafigyeléssel segíthetünk is neki egy kicsit.

Extra száraz a bőröd? Így kezeld!

Mit kerüljünk?
– nem érzékeny bőrre szánt mosószerek, öblítők
– szárító szappanok és tusfürdők
– túl sok illatanyagot, színezőanyagot tartalmazó kozmetikumokat
– a dohányzást
– a túlzott alkoholfogyasztást

Mire van szüksége?
– elegendő folyadék fogyasztására
– kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra
– vitaminok pótlására (főleg A-, D,- B- és C-vitaminra van szükségünk az egészséges és szép bőrhöz)
– pihentető, elegendő alvásra
– és nagyon fontos a bőrtípusnak megfelelő hidratáló testápolóval történő ápolás

A testápoló segít a rehidratálás folyamatában, vagyis elősegíti a faggyútermelést, visszazsírozza a bőrünket. Érdemes olyan terméket választani, amely természetes zsírozóanyagot tartalmaz. Mi számít ilyen anyagnak?

Extra száraz a bőröd? Így kezeld!

Ismerd meg az ureát
Ugye már hallottad valahol? Valójában minden testfolyadékban megtalálható, de a legtöbb ember számára a vizelet összetevőjeként ismeretes. Mesterséges körülmények között is előállítható (ezért lett népszerű), és fantasztikusan hidratálja a bőrünket. Vízmegkötő képessége nagyon magas, így selymes és puha bőrt érhetünk el vele. Erősíti a bőr védekezőképességét, ezzel gyorsítva a gyógyulását, regenerálódását.

E-vitamin is kell!
Az E-vitamin szabadgyök-megkötő hatásával segít a legtöbbet.

Helia D Intenzív hidratáló testápoló a nagyon száraz bőrre

A Helia D Intenzív hidratáló testápolója értékes növényi hatóanyagaival segít megszüntetni a száraz bőr okozta kellemetlen húzó érzést, valamint fokozza a bőr nedvességmegkötő képességét. A benne lévő homoktövisolaj és argánolaj gyulladáscsökkentő hatása révén megnyugtatja az érzékeny, száraz bőrt. E-vitamin-tartalma segít a szabad gyökök megkötésében, regeneráló, bőrfiatalító hatású. Gyorsan felszívódik, bőrét bársonyosan puhává varázsolja. Dermatológiailag tesztelt.

Extra száraz a bőröd? Így kezeld!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top