Életmód

Matracát vitte tiltakozásul diplomaosztójára a megerőszakolt lány

Emma Sulkowiczot második tanévének első napján erőszakolta meg egy diáktársa a Columbia Egyetem kollégiumában. Azóta bizonygatja igazát, mert sokan nem hiszik el a történetét.

A kollégium vezetői és a rendőrök mellett diáktársai, sőt a lány néhány barátja is kételkedik az állításban. Ezért a diplomaosztójára Sulkowicz azt találta ki, hogy mindenhova magával viszi a matracot, amin megerőszakolták – és teszi ezt mindaddig, amíg az elkövetőt nem rúgják ki az egyetemről. Ugyanis feltételezett támadója még mindig az egyetem hallgatója – írja a Daily Mail.

Matracát vitte tiltakozásul diplomaosztójára a megerőszakolt lány

A diáklánynak négy barátnője segített a terve megvalósításában. Az ünnepségen nem volt hajlandó kezet fogni az egyetem vezetőjével sem. Miközben átvonultak a színpadon, hatalmas ovációt kaptak az egyetem hallgatóitól. A lány harca a Teher viselése címet kapta. Azt üzente ezzel, hogy az amerikai egyetemek a jó hírük féltése miatt nem tesznek meg mindent, hogy a diákokat megóvják a szexuális zaklatástól. A lány állítása szerint az erőszakolta meg őt, aki korábban másik hallgatót is bántalmazott.

Hasonló cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top