Életmód

Lerántjuk a leplet: a férfiak nézik magukat többet a tükörben

Megdőlni látszik az a sztereotípia, mely szerint a nők jóval több időt töltenek a tükör előtt.

Megdőlni látszik az a sztereotípia, mely szerint a nők jóval több időt töltenek a fürdőszobai tükör előtt. Egy internetes felmérés szerint ugyanis a két nem közül a férfiak a hiúbbak, és bizony ők nézegetik tükörképüket gyakrabban.

Lerántjuk a leplet: a fiúk jóval többet nézik magukat a tükörben

Az egyik brit internetes életmódmagazin ezer férfit és nőt kérdezett testápolási, tisztálkodási szokásaikról, melyből az derült ki, a fiúk átlagosan naponta 23-szor pillantanak tükörbe, míg a nők ugyanezt 16-szor teszik. A felmérés kérdéseire a férfiak úgy válaszoltak, leginkább a megjelenésüket ellenőrzik ilyenkor, valamint azokat a testrészeiket is szívesen nézegetik, melyekkel a leginkább elégedettek. A nők ezzel szemben saját maguk megnyugtatásaként pillantanak a tükörbe, hogy jól áll a frizurájuk, nem mosódott el a sminkjük.

A férfiak átlagban napi tíz percet töltenek a tükör előtt, vagyis évente 6 és fél napot önmagukat csodálják. 11 százalékuk bevallotta, bizony ez a szám elérheti akár a napi 30 percet is, 82 százalékuk pedig egyetértett abban, hogy a jó megjelenés mindenkor előnyös lehet.

Lerántjuk a leplet: a férfiak nézik magukat többet a tükörben

A férfiak 76 százaléka leginkább izmos karjával, 54 százaléka a lábával, 49 százaléka mosolyával, 43 százaléka a szemével, míg 38 százalékuk a hajával a leginkább elégedett.

A felmérés abban is meglepő eredményt hozott, hogy míg a férfiak szívesen nézik magukat a tükörben, addig ez a nőkre csak kevésbé jellemző.

További érdekes felmérés az NLC-n:

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top