Életmód

85 éves és vidáman triatlonozik, 100 éves koráig folytatná

Az angol úr 74 évesen kezdte a triatlont, tizenegy év alatt hússzor teljesítette az embert próbáló távokat. 100 éves koráig abba sem hagyná.

A 85 éves Tom Dixon tizenegy évvel ezelőtt kezdett el triatlonozni, bevallása szerint 100 éves koráig abba sem akarja hagyni az aktív sportot.

A férfi elképesztő fizikai kondícióját a rendszeres testmozgásnak köszönheti. Hetente 160 kilométert biciklizik, heti kétszer 50 hosszot úszik és 32 kilométert fut. Az elmúlt 11 évben hússzor tette meg a triatlon előírt távjait: pihenés nélkül 200 métert úszott, 23 kilométert biciklizett, végül 2,5 kilométert futott. A teljes távot általában másfél óra (!) alatt teljesítette.

85 évesen triatlonozik, 100 éves koráig abba sem akarja hagyni

A triatlon ötlete azt követően merült fel benne, hogy már tizenötször futott maratont, legjobb eredménye 3 óra 45 perc (!), letekerte a walesi 150 mérföldes (kb. 241 km) kerékpárverseny távját és az úszás iránt is lelkesedik.

Tom Dixon példája is igazolja, a rendszeres mozgást sosem késő elkezdeni, és az is akaraterő kérdésre, hogy meddig folytatjuk.

További cikkek mozgás témakörben az NLC-n:

Forrás: Mirror

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top