Életmód

A parlagfű NEM gyógyítja a rákot

Az internet sötét bugyraiban kering a tévhit, hogy a parlagfű gyógyítja a rákot. A Házipatika szakértői megmondják, hogy ez miért hülyeség.

 A parlagfű “múltját” ismerve kavart nagy port az az internetes levél, mely néhány éve jelent meg először, és amelyben a parlagfűről gyógyító csodanövényként beszélnek. A levél (ismeretlen) szerzője szerint a parlagfű nemhogy allergiát nem okoz, de a rendszeres fogyasztásával – akár salátaként – megőrizhetjük az egészségünket – írja a Házipatika.

A parlagfű NEM gyógyítja a rákot

A levél szerzője az elfogyasztott parlagfűre is esküszik, mert szerinte az a sportteljesítményt is nagyban növeli. A gyógyszerész szakember azonban úgy véli, bár tényleg nem várható allergiás reakció a zsenge növény elfogyasztásával, az evés közben belélegzett pollentől azonban túlérzékenységi reakció jelentkezhet. Nagyobb baj azonban, hogy fogyasztásával kapcsolatban nincsenek hosszú távú tapasztalatok, és tudományos igénnyel nem vizsgálták, tehát azt sem, hogy elfogyasztva veszélyes, mérgező lehet-e az emberre.

 A cikk folytatásáért kattints a Házipatikára!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top