Életmód

Ezeket az ételeket fogyaszd, ha karcsú szeretnél maradni!

Mely ételeket érdemes mindenképpen fogyasztanod, ha karcsú szeretnél maradni? Mutatjuk! Sőt azokat is, amelyekről jobb, ha lemondasz.

Az évek előrehaladtával bizonyos ételeket egyre kevésbé tolerál a szervezet, fogyasztásukkal szép lassacskán megjelennek tested bizonyos pontjain a zsírpárnácskák, és a súlyod egyre gyarapszik.

Az ételek kombinációja önmagában is segíthet karcsúságod megtartásában. Tanulmányok igazolják, a hús krumplival, rizzsel fogyasztva súlygyarapodást idézhet elő, ugyanakkor zöldségkörettel inkább a fogyást segítik. Mindez azért is lehetséges, mert az életkor előrehaladtával az anyagcsere lassul, megváltozik az izom és a zsír mennyisége a testben. Szakemberek szerint 45 év felett napi 200 kalóriával kevesebbet kellene fogyasztanod ugyanazon étrend, életmód mellett.

Ezeket az ételeket fogyaszd, ha karcsú szeretnél maradni

Karcsúságod megtartása érdekében fogyassz minél több joghurtot, tengeri halat, rákot, csirkét a bőre nélkül, diót, zöldséget, melyek hozzájárulnak a testsúly csökkentéséhez, megtartásához. Ugyanakkor érdemes kerülni a finomított lisztet és cukrot, keményítőt tartalmazó ételeket, mint a fehér kenyér és péksütemények, krumpli, az édességek. A vörös húsok szintén hozzájárulhatnak a súly gyarapodásához.

A tejtermékek fogyasztásáról nem állapították meg egyértelműen, hogy hízást okoznak, vagy inkább a fogyáshoz járulnak hozzá. Bizonyított tény, hogy azok az ételek, amelyek szénhidráttartalma, illetve a glikémiás indexe magas, gyorsan megemelik a vércukorszintet, így hozzájárulhatnak a hízáshoz. Ugyanakkor a vörös húsokat zöldséggel fogyasztva nem feltétlenül kell tartanod a súlygyarapodástól, sőt ez a kombináció a fogyásban is segíthet.

További cikkek fogyás, hízás témában az NLC-n:

Forrás: Daily Mail

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top