Életmód

Kiverte a biztosítékot a “plus size” jelző egy modellnél, az Instagramon vágott vissza

A plus size modellek aranykorát éljük, ám nem minden modell örül annak, ha ebbe a kategóriába sorolják. Megértjük, hiszen Stefani Ferrario minden, csak nem plus size, mégis rásütötték ezt a jelzőt. Az Instagramon vágott vissza az őt kritizálóknak.

A #DropThePlus hashtaggel ellátott képek az Instagramon és bejegyzések a Twitteren egy olyan mozgalomhoz tartoznak, amelyik arra szeretnék felhívni képeikkel a figyelmet, hogy ha egy nő nem csontsovány, attól még nem feltétlenül tartozik a plus size kategóriába. Mélységesen egyetértek a kezdeményezéssel, tényleg túl sok nőre használják már ezt a kifejezést, pedig csak azt kellene elfogadni, hogy a nők mindenféle méretben nők. Lehetnek szépek, kívánatosak, sugárzóak akkor is, ha 34-es és akkor is, ha 48-as méretet hordanak, nem kell őket kategóriákba osztani.

A modellek világában még inkább sarkalatos kérdés ez a plus size címke, hiszen ahogy Stefania Ferrario esetében is történt: már 36-os ruhamérettel is plus size modellnek neveznek egy nőt a kifutón. Ez pedig teljesen nonszensz, csak ha megnézzük Stefania képeit, amiket az Instagramon közölt magáról, láthatjuk, hogy messze van a plus size-tól, teljesen normálisan, csinosan, egészségesen néz ki. Az ausztrál modellnél ki is verte a biztosítékot, hogy őt a nagyméretűek közé sorolták, és jól megmondta a magáét a kritikusoknak, a képmegosztón üzenve.

“Modell vagyok, és pont. Sajnos ebben a szakmában ha már nem 32-es méret alatt vagy, akkor plus size-nak hívnak, így engem is ebbe a kategóriába soroltak. Nem hiszem, hogy ez igaz lenne rám. Nemcsak azért veszélyes ezzel a plus size kifejezéssel dobálózni, mert a modelleket megbánthatják vele, hanem mert a divatot figyelemmel kísérő tiniknek is negatív üzenetet közvetít, önmagukat is a dundik közé sorolják majd, ha normál ruhaméretet hordanak. Legyenek inkább mindenféle méretben modellek, mindenféle alakkal, és hagyjuk már a félrevezető címkézést.”

Kiverte a biztosítékot a
Kiverte a biztosítékot a
Kiverte a biztosítékot a
Kiverte a biztosítékot a

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top