Életmód

Elképesztő: egy pohár vörösbor elfogyasztása egy óra edzéssel ér fel

Különleges vegyületet találtak a borban egy kutatás során Kanadában, ennek köszönhető az elképesztő felfedezés, amire rájöttek.

A My Dailyn megjelent kutatás szerint egy pohár vörösbor elfogyasztása ugyanolyan hatással bír, mint 1 óra konditermi edzés. Ennek egy különleges vegyület, a szőlő héjában is található rezveratrol adja az alapját. Az amerikaiak korábban már hosszú ideig vizsgálták a vegyületet, de a mennyiség nem volt elég ahhoz, hogy felfedezzék azokat a pozitív hatásokat, amiket most a kanadaiak, ők ugyanis pont olyan mennyiséget vizsgáltak, amennyi egy pohár vörösborban van a rezveratrolból.

Hogy mik az említett pozitív a hatások? Fizikai teljesítmény és az izomerő növekedése, valamint a szívműködés javulása. Természetesen rendszeresen nem lehet így kiváltani az edzést, de egy-egy elmaradt alkalom pótlásához jól jön egy pohár vörösbor, illetve a szőlő, az étcsokoládé, a kakaó és a mogyoró fogyasztása is, hiszen ezek is tartalmaznak rezveratrolt – írja a hvg.hu a tanulmány nyomán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top