nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Elképesztő: egy pohár vörösbor elfogyasztása egy óra edzéssel ér fel

Elképesztő: egy pohár vörösbor elfogyasztása egy óra edzéssel ér fel

Különleges vegyületet találtak a borban egy kutatás során Kanadában, ennek köszönhető az elképesztő felfedezés, amire rájöttek.
NLCafé
f Ajánlom

A My Dailyn megjelent kutatás szerint egy pohár vörösbor elfogyasztása ugyanolyan hatással bír, mint 1 óra konditermi edzés. Ennek egy különleges vegyület, a szőlő héjában is található rezveratrol adja az alapját. Az amerikaiak korábban már hosszú ideig vizsgálták a vegyületet, de a mennyiség nem volt elég ahhoz, hogy felfedezzék azokat a pozitív hatásokat, amiket most a kanadaiak, ők ugyanis pont olyan mennyiséget vizsgáltak, amennyi egy pohár vörösborban van a rezveratrolból.

Hogy mik az említett pozitív a hatások? Fizikai teljesítmény és az izomerő növekedése, valamint a szívműködés javulása. Természetesen rendszeresen nem lehet így kiváltani az edzést, de egy-egy elmaradt alkalom pótlásához jól jön egy pohár vörösbor, illetve a szőlő, az étcsokoládé, a kakaó és a mogyoró fogyasztása is, hiszen ezek is tartalmaznak rezveratrolt – írja a hvg.hu a tanulmány nyomán.

Megosztás Facebookon