Életmód

Ezt tedd, ha öregszik a bőröd!

Öregedő bőr? Ne félj tőle! Megmutatjuk, mit tehetsz ellene!

Születésünk pillanatától egy valami biztos és elkerülhetetlen: öregszünk.
Természetesen ez jó sokáig nem jelent számunkra semmit, sőt gyerekként kergetnénk is előre az időt, mert szeretnénk felnőttek lenni. Tiniként a saját pénzzel rendelkező keresők életére vágyakozunk, s megint csak hajtanánk előre az idő fogaskerekét.
Azonban eljön a pillanat, mikor elkezdjük észrevenni, hogy bizony a testünk öregszik. Ez elkerülhetetlen.
Mi nők a tükörben is naponta figyeljük az öregedés jeleit.Itt egy ránc, ott egy megereszkedett szemhéj vagy egy foltocska.Nem fiatalos a nyakunk, a dekoltázsunk.
S a nőknek ez fáj. Mindannyiunkban van természetes hiúság, ami arra sarkall, hogy az öregedésünk jeleit eltüntessük, esetleg kialakulásukat késleltessük.
Tehetünk érte, hogy fiatalos maradjon a megjelenésünk!
Mondom is, hogyan!

Ezt tedd, ha öregszik a bőröd!

Rossz szokások elhagyása
Dohányzás és alkohol – egyik sem a bőr barátja.Számos tanulmány bizonyítja, hogy a bőr korai öregedésének egyik fő oka a dohányzás:a bőr kiszárad, elveszti rugalmasságát, kollagéntartalmát, kivörösödik.
Az alkohol is ugyanilyen káros hatású. Elvonja a bőrtől a kollagént, s vízhajtó hatása miatt még szárítja is a bőrödet.

Figyelj a nyakra, a vállra, a kézre
Az arcodat gondozod, így megőrizte fiatalságát? A kezed, a nyakad viszont azonnal elárulja korod. Ugyanúgy ápolni kell ezeket is. Hidratáld mindennap a kényes területeket, s nyáron használj fényvédő krémet.

Csökkentsd a napozást
Megint csak nem mondtam semmi újat.Régóta tudjuk, hogy a túlzott napozás (ide tartozik a szolárium is) szintén öregíti a bőrt. Ráncosodás mellett nő a bőrrák esélye is.

Folytatás Kiss Emese blogján!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top