Életmód

Kiderült: 5-ből 4 nő fürdés nélkül bújik ágyba

Legalábbis egy felmérés szerint. Ugyanez a kutatás azt is igazolta, hogy a nők kétharmada a sminkjét sem törli le magáról, sőt vannak, akik még fogat sem mosnak lefekvés előtt. Te melyik csoportba tartozol?

A britek tisztálkodási szokásait vizsgáló kutatásban 2021, 18 és 50 év közötti nőt kérdeztek meg. Ötből négyen válaszoltak úgy, hogy bizony előfordulnak esték, amikor zuhanyozás nélkül mennek aludni, egyharmaduk pedig csupán háromnaponta mossa le a testét. A válaszadók közel kétharmada a sminket sem távolítja el az arcáról, sőt nyolc nő közül egy még fogat sem mos lefekvés előtt.

5-ből 4 nő fürdés nélkül bújik ágyba

Arra a kérdésre, hogy reggelente mosakodnak-e, a résztvevők mindössze 21 százaléka válaszolt igennel, 33 százalékuk elismerte, hogy erre legföljebb minden harmadik napon szakít időt.

A válaszadók elégtelen higiéniai szokásaikat az időhiánnyal magyarázzák, és annak ellenére, hogy tudják, mennyire fontos a napi tisztálkodás és a bőrápolás, a brit nők 57 százaléka ismerte el, hogy fürdés helyett legföljebb nedves törlőkendőt használ lefekvés előtt. A megkérdezettek 89 százaléka javítana tisztálkodási szokásain, ugyanakkor a fáradtságra, a kimerültségre, az időhiányra hivatkozva hanyagolják a mindennapi fürdést vagy zuhanyzást.

Forrás: The Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top