Életmód

Gyógynövények a libidóért és a termékenységért

Számos "csodálatos erejű" afrodiziákumot ismer az emberiség már évezredek óta – például az orrszarvútülökből készült port vagy az oroszlánhere kivonatot. Sajnos makacsul tartja magát a tévhit, hogy ezek a szerek valóban látványosan megnövelik a nemi vágyat és a termékenységet. Pedig nem. Ami igazán használ ezen a területen, azt az alábbiakban soroljuk fel.

Málnalevél tea

A málnalevél segíti a peteérést, és hosszabb ciklus esetén előrébb hozza a tüszőrepedést. Sokan esküsznek a málnalevél-palástfű keverékre is a ciklus első- illetve második felében fogyasztva.

Gyógynövények a libióért és a termékenységért

Barátcserje

Rendbe teszi a hormonháztartást, főleg a ciklus második felében segíti a sárgatest működését, leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelős lehet a tüszőrepedés elmaradásáért. Alapvetően a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok működését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt. A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése. De ne várjunk azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet. Tea formájában 2-3 csészével ajánlott fogyasztani belőle az egész ciklusban. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk.

Püspöksüveg

A Kínából származó leveles gyógynövényből készített teának nincs ismert káros mellékhatása, pozitív hatása viszont annál inkább van: a libidót képes a magasba tornászni. Ráadásul nem csak a nők számára ajánlott a főzet bevetés az érzéki vágyak beteljesüléséhez, mivel a növénnyel természetes úton kezelhető a merevedési zavar is.

Koreai ginzeng – Panax ginseng

A ginzeng a keleti kultúrákban már ok ezer éve használatos nemi serkentő és általános vitalizáló. Hatóanyagai javítják a fizikai és mentális erőnlétet és a koncentrációt, segítenek a stressz és a fáradtság kezelésében, helyreállítják a hormonegyensúlyt és az anyagcserét. A Ginzeng látványosan javítja a nemi szervek keringését, és főként azoknak használ libidó fokozóként, akiknél a vágy csökkenése a stresszel, túl sok munkával, fáradtsággal vagy felborult hormonegyensúllyal van összefüggésben.

Gyógynövények a libióért és a termékenységért

Gránátalma

A gránátalma magjai bőségesen tartalmaznak növényi ösztrogéneket, C-és B5 vitamint és káliumot. A magok szabályozzák a hormonháztartást, gyulladás gátló és erősítő hatásúak.
A gyümölcsből a friss magokat a burokkal együtt kell a kívánt hatás kedvéért fogyasztani. Mint a gyógyhatású szereket általában, ezt sem lehet nyakló nélkül szedni: maximum három hónapig javasolt a magok fogyasztása, mert ezt követően már ingerlékenységet és alvászavarokat okozhat a gránátalma túladagolás.

Spermaszaporító: zeller, sör, fürjtojás

A nem megfelelő mennyiségű spermaképződés gyakran oka annak, hogy nem jön a várva vért baba. Ilyen esetben a férfi termékenyítő ereje ezzel a koktéllal növelhető: naponta egy nyers fürjtojás, egy pohár barna sör, 300 gramm zeller. Természetesen segít a mozgás, a sok zöldség és gyümölcs, a hal és a tökmag fogyasztása is. További jó tanács az egészséges spermákért, hogy a férfiak minél kevesebb húst egyenek, ne igyanak kávét és alkoholt sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top