Életmód

Dédunokáival jár egy osztályba a 90 éves asszony

Ő a világ legidősebb általános iskolás diákja.

A 90 éves, kenyai Priscilla Sitienei – vagy ahogy általában szólítják: Gogo, azaz nagyi – öt évvel ezelőtt iratkozott be az általános iskolába. Hat unokájával jár egy osztályba, valamint több osztálytársát ő maga segítette világra, az asszony ugyanis 65 éve bábaként dolgozik.

Gogo, akinek gyerekkorában nem volt lehetősége megtanulni írni-olvasni, arra akarja ösztönözni a gyerekeket, hogy tanuljanak. Ha olyan gyerekkel, fiatallal találkozik, aki nem jár iskolába, megkérdezi tőle, hogy miért. “Azt szokták mondani, hogy túl öregek hozzá. Én pedig erre azt válaszolom, hogy én is iskolába járok és neked is azt kellene tenned.”

Dédunokáival jár egy osztályba a 90 éves asszony

Az asszony a matematika és az angol mellett részt vesz a testnevelés, az ének, a tánc és a drámaórákon is és az iskolai egyenruhát is ugyanúgy hordja, mint a többi diák. A gyerekek nagyon szeretik, és az iskola vezetője szerint motiválja is őket a jelenléte.

Amellett, hogy tanul, meg is osztja a tudását a gyerekekkel: rendszeresen mesél nekik a helyi hagyományokról.

“Azt üzenem a világ gyermekeinek, különösen a lányoknak, hogy a tudás lesz a vagyonod. Ne nézz vissza, és ne rohanj az apádhoz. A tanulás által az lehetsz, ami csak lenni akarsz, orvos, ügyvéd vagy akár pilóta” – fogalmazott Gogo.

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top