Életmód

Ezt csináld, ha szembejön a körúton egy vaddisznó

Még mindig kószálnak azok a bizonyos vaddisznók Budapesten, csütörtökön vette őket észre néhány állampolgár. Hanga Zoltánt, a fővárosi állatkert szóvivőjét kérdeztük, mi a teendő, ha szembejön velünk egy vaddisznó a városban.

“Ne közeledjünk hozzá, ne etessük, ne simogassuk, ne fussunk felé, ne szorítsuk sarokba” – ezeket tanácsolja Hanga Zoltán, a fővárosi állatkert szóvivője azoknak, akik összefutnak valamelyik éjjel a kóborló vaddisznókkal.

Csak akkor támad a vaddisznó, ha kicsinyei vannak (most szerencsére nincsenek), vagy ha konkrétan sarokba szorítva érzi magát. Szóval, ha nem terelgetjük, akkor nem lesz semmi baj.

“Valószínűleg fiatal állatokról van szó, most mérik fel a terepet, megnézik, lehet-e a városban élni, és éjszaka nem tűnik olyan élhetetlennek a város – mondta Hanga Zoltán a Nők Lapja Cafénak. – A külső kerületekben nem újdonság, az már ritkább, hogy ennyire bejönnek a városba, de az Ördög-árok, Tabán, Vérmező vonalon könnyen besétálnak.”

Ez csináld, ha szembejön a körúton egy vaddisznó

Ne simogassátok a vaddisznót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top