Életmód

12 lépés – így kezdj életmódváltásba

A siker titka, hogy ne akarj hirtelen mindent megváltoztatni. Tudd kezelni a fellángolásaidat. A jelenlegi rossz szokásaid is évek alatt kúsztak be az életedbe, nem egyik napról a másikra. Tűzz ki minden hónapra egy-egy célt, amit megvalósíthatsz!

1. Január: bevezetem a mozgást az életembe

Kezdetben elég, ha heti 2-3 alkalommal edzeni mész. Ha szokatlan neked az edzőtermek világa, edzhetsz otthon is, fogyókúrás edzéstervet itt találsz

2. Február: étkezési naplót írok

Számold a kalóriákat! Ha az egész hónapot végigszámolod, akkor igazán büszke lehetsz magadra! Ha nem vagy ennyire következetes, tűzz ki 4 egymást követő napot. A számolás segít abban, hogy mértéket tudj tartani.

12 lépés – így kezdj életmódváltásba

3. Március: 8 órát alszom

A megfelelő mennyiségű alvás elengedhetetlenül fontos, hiszen a felépítő folyamataid ilyenkor a legaktívabbak. Az edzésen adjuk ki azt a parancsot a szervezetnek, amit ő este végez el.

4. Április: napi 2 liter vizet iszom

Igyál meg napi 2 liter vizet, de ezt is szépen fokozatosan. Az elején gyakrabban jársz majd a mosdóba, de ne aggódj ez később visszaáll a normális szintre.

5. Május: köszönetet mondok

A nap végén – vagy akár közben is – adj hálát 3 dologért. Néha nagyon nehéz lesz akár egyet is találni, de lesz, hogy alig bírod abbahagyni. 

6. Június: törődöm a kapcsolataimmal

Az ember társas lény. Ebben a hónapban figyelj oda fokozottan a barátaidra, a családtagjaidra. Ha valakiről rég nem hallottál, írj neki, vagy hívd föl.

A további lépéseket a Személyi edző blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top