Életmód

Tönkre akarják tenni a hazai gyerekszépségversenyek szervezőit

A gyermekszépségversenyek ellen tervez fellépni a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ).

Indulatos közleményt tett közzé honlapján a VÉSZ, amelyben azt ígérik a gyermekszépségversenyeket szervező társulásoknak: tönkreteszik őket. “A dolog lényege, hogy 3-8 éves pici lányokat, kihívó sminkeléssel, mesterséges frizurákkal, »szexis« ruházattal, betanított, rájuk kényszerített »erotikus« mozgással, groteszk, mesterkélt mimikára utasítva őket »szépségversenyre« készítenek fel, olyan torz kis alakokat faragva belőlük, hogy némely prostituált is elszégyellné magát, majd jön a »verseny«, a maga további szörnyű gyötrelmeivel – közölte Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke, aki kihangsúlyozta: akik gyermekek gyötréséből húznak üzleti hasznot, azoknak nem terem fű Magyarországon. – Akciókat fogunk indítani, amelyeken a VÉSZ aktivista hölgyei a kisgyerekeket biztonságos helyre irányítják, majd ezt követően botrányba fullasztjuk a rendezvényt.”

Bartalovics Ildikó, a Sztárcsemete Modellügynökség vezetője a Borsnak elmondta: a sportnál is ugyanúgy felmerülhet, hogy a gyerek sérül, ha korán “dobják a mély vízbe”. “A gyerek kiskorában nem tudja még eldönteni, akar-e menni vagy sem, ezt egyértelműen a szülője dönti el. Azt viszont már a kicsik is tudják jelezni, hogy egy adott rendezvényen jól érzik-e magukat – fejtette ki Bartalovics Ildikó a Borsnak. – Nálunk nincsenek sminkelve a kicsik, nem kényszerítik őket semmire. Maga a szépségverseny arról szól, hogy a gyerek merjen kiállni a színpadra, akár verset mond, akár táncol, és önbizalmat merítsen. Ez az egész arra jó, hogy a tehetséges gyerekeket idejében felfedezzék.”

Egy másik, gyermekszépségversenyek szervezésével foglalkozó cég azt nyilatkozta: Magyarországon nincsen olyan jellegű verseny, amilyet a VÉSZ támad. “Nálunk az első szabály, hogy a gyerekeket nem lehet sminkelni – közölte a Borssal a cég vezetője. – Nincsenek habos-babos királylányruhák, nincsenek erőltetett mozgások. Csakis a természetességről szól az egész. Énekesek, lufihajtogatók és bohócok fogadják őket, ajándékokat kapnak még akkor is, ha nem győztesek. És az is fontos, hogy idehaza nincsenek pénzdíjak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top