Életmód

Erre használd a gyömbért!

Ilyenkor ősszel, amikor igazán hűvös kezd lenni, fontos a szervezetünket felkészíteni a télre és megerősíteni az immunrendszerünket. A gyömbér többek között erre is tökéletesen alkalmas.

Nézzük, mi készülhet belőle:

Gyömbéres–mézes tea

Egy közepes ujjnyi gyömbért pucolj meg hámozó segítségével, aztán reszeld finomra. Tedd bele egy edénybe, és önts rá 1 liter forralt vizet. Hagyd állni 20 percet, majd szűrd le. Ízesítsd mézzel és citrommal.

Fontos! A teát próbáld forrón inni!

Mézes–gyömbéres befőtt

Szükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit megpucolunk, lereszelünk és összekeverünk 500 ml mézzel. A mézzel kapcsolatban fontos, hogy ne bolti, hanem házi mézet vásároljunk! Ebből az elkészített elixírből együnk naponta 3-4 alkalommal. Az is fontos továbbá, hogy ne fémtárggyal nyúljunk bele, hanem fakanalat használjunk.

Gyömbéres csirkefalatok

A csirkemellet vágd apró csíkokra, sózd, majd adj hozzá friss reszelt gyömbért, borsot és egy kis mézet. Ebben a gyömbéres pácban hagyd egy-két órát, utána süsd meg kókuszolajon. Köretként készíts salátát és jázmin rizst!

Hogy mire jó még a gyömbér az immunrendszer erősítésén kívül? Tudd meg a Gluténmentes Élet blogról!

Erre használd a gyömbért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top