Életmód

Híres macskák, akik vagyonokat keresnek gazdáiknak

Valószínűleg nem a profit reményében töltötték fel az első cukiság videókat a netre a gazdik, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egy édibédi macskapofi meg az ellenállhatatlan kutyakölyök nagyobb nézettséget hoz a videómegosztókon, mint ha valaki egy szál cilinderben elbiciklizne a Holdig. Lássuk, kik ma a legnagyobb macskasztárok, akiktől egyetlen pillantással dollár ezreket szereznek a gazdáiknak.

Maru, akinek a neve japánul kört jelent 2007. május 24-én született, tehát egyáltalán nem nevezhető zöldfülű, éretlen macskának. Ennek ellenére olyan játékos és bohó, mint egy kölyökcica, és bolondozásait a gazdája rendszeresen közzé is teszi az interneten. 2013 áprilisára ezeknek a videóknak a nézettsége elérte a 200 milliót, amivel Maru magasan a legismertebb macskává vált a világon.

Megnézem
Összes kép (1)

Grumpy Cat 2012-ben született, eredeti neve padig Tartármártás. Örökké morcos ábrázata tette nagyon gyorsan az internet sztárjává ezt a nőstény cicát, akiről nem csak saját gazdája készít videókat és fotókat, de az interneten is előszeretettel használják fel a mémkészítők Grumpy képeit.

Megnézem
Összes kép (1)

Ismét egy távol-keleti macska: Snoopy the Cat ma az egyik legkedveltebb cica a világon, különösen Kínában. Valójában semmi különleges produkciót nem tud, de ezek a hatalmas szemek, a duci pofi úgy látszik bőven elég ahhoz, hogy imádják őt az emberek.

Megnézem
Összes kép (1)

Lil Bub egy amerikai macskacelebritás, aki szokatlan külsejének köszönheti sikereit. Lil genetikai hibákkal született, nem is egyel, és amellett, hogy ezek miatt a nyelve folyton kilóg és a mozgása sem a legjobban koordinált, szegénynek még csontritkulása is van.

Megnézem
Összes kép (1)

Colonel Meow (Miaú Ezredes) egy céllal jött a világra: hogy uralja és mancsában tartsa azt. Nem az volt a kérdés, hogy vajon magasra emelkedik-e a csillaga, csak az: mikor? A várt áttörés 2012-ben következett be, ekkor kezdték a rajongók mind nagyobb számban hódolatukat kifejezni az Ezredes előtt. Meow sikerei mögött azonban valódi teljesítmény van: ez a cica a leghosszabb bundájú macska a Guinness Rekordok Könyve szerint.

Megnézem
Összes kép (1)

A hat éves Cooper (egy amerikai rövidszőrű macska) egy kicsit másképpen lett híres, mint a többiek: ő a kamera túloldalára állt. Cooper a nyakába akasztott hordozható fényképezőgéppel hetente egyszer fotókat “készít” a világról, amelyben jár-kel. Persze mindezt egy kis segítséggel, hiszen a gép automatikusan készít fotót minden második percben. A képeknek komoly kiállítást szerveztek a gazdáik, és egyáltalán nem kizárt, hogy előbb utóbb jó pénzért értékesíteni is tudják majd ezeket az alkotásokat.

Megnézem
Összes kép (1)

Nala egy kicsit bandzsa, ne is szépítsük ezt a kérdést. De éppen ettől olyan édes, olyan ellenállhatatlan ez a los angelesi cica, hogy rajongók ezrei hajlandók az ő nevével ellátott ajándéktárgyakat megvásárolni. Telefontoktól a pólóig Nala képével szinte bármi eladható mostanában az USA nyugati partján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top