Életmód

A legjobb dolgok, amiket ősszel csinálhatsz!

Sokaknak az őszről az elmúlás, a hideg, és a ködös szavak ugranak be elsőként, és ugyan a vidám és felhőtlen nyár után ez az időszak valóban egy kicsit szürkébbnek tűnhet, erről szó sincs. Nekem személy szerint ez az egyik kedvenc évszakom... Vegyük sorra, mi mindent csinálhatsz az évnek ebben a gyönyörű időszakában:

Sétálj egy nagyot!

Ha az idő úgy engedi, végy meleg kardigánt, puha sálat, és csavarogj egyet egy barátságos kis parkban vagy egy őszi színekben pompázó erdőben. Meglátod, egy kis mozgás a friss levegőn csodát művel az őszi lehangoltsággal. Egyből más színben látjuk majd a világot!

A legjobb dolgok, amiket ősszel csinálhatsz!

Süss sütőtököt!

A kedvencem az őszben, hogy ilyenkor annyi sütőtököt ehetek, amennyi csak belém fér. Általában esténként sütöm, amikor már kicsit lehűlt a levegő, a konyhában csak a sütő világít, és belengi a helyiséget a sütőtök finom, semmihez sem hasonlítható illata. Nagymamám nagyon sokszor sütött nekünk, mikor kicsik voltunk, ezért ilyenkor mindig rám tör a nosztalgia. A sütőtök egyébként nemcsak, hogy finom, de rengeteg jótékony hatása van. Kalcium-, cink-, vas-, mangán-, C-vitamin- és B-vitamin-tartalma miatt egészségmegőrző és gyógyító hatású, magas antioxidánstartalma miatt pedig természetes immunerősítő. Emellett rendkívül hatékony megfázásos tünetek kezelésére, illetve a bőrt is szépíti. És a jó hír, hogy alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrázóknak is ideális!!:) Aki valamilyen oknál fogva nem szereti, annak ajánlanám a szezon másik nagy dobását, a sült gesztenyét!

A legjobb dolgok, amiket ősszel csinálhatsz!

Húzz gumicsizmát!

Az esős,borongós idő beköszöntével végre elővehetjük a szekrényből az elfeledett gumicsizmákat. Mivel ahol én élek, elég sokat esik az eső, ezért idén én is beújítottam egyet. Egyszerűen imádom!

Mit csinálhatsz még? Tudd meg a Diana’s Diary blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top