Életmód

Így oldd meg az iskolaidőben felmerülő ételdilemmákat!

Gyors reggeli, változatos uzsonna, menzagondok... Nem könnyű az anya dolga, ha kisiskolás a gyermek. Bloggerünk segít megoldani a dilemmákat!

Iskolaidőben a legfontosabb konyhai  kérdések az alábbiak szoktak lenni:

  1. Mi legyen a reggeli, ami tápláló, gyorsan elkészül, és a gyerek is tuti megeszi (gyorsan, hiszen reggel nincs sok idő)
  2. Mit vigyen az iskolába tízóraira, uzsonnára? Ez is legyen tápláló, egészséges, könnyen csomagolható, és álljon el addig, amíg a gyermek meg nem eszi; ja, és legyen változatos is
  3. Mi legyen az ebéd? (nem mindenhol kérdés ez, sokan iskolaidőben csak hétvégente ebédelnek otthon) Avagy ha meleg vacsorát szoktunk enni, akkor az mi legyen? Gyorsan elkészíthető, újfent egészséges és tápláló étel kell.
  4. Mi legyen az otthoni uzsonna? Sok gyermek ér haza korgó gyomorral a menzaebéd után, ilyenkor egy szendvics nem elég, laktatóbb (akár meleg) étel kell! Gyorsan elkészülő, egészséges, tápláló, gyerekbarát…

 Lássunk most pár receptötletet az egyes fenti pontok megoldására:

Gyors és változatos reggeli – rántotta a muffintepsiből

Egyszerűen egy muffinsütőbe pakolunk, amit csak otthon találunk, és passzol a tojáshoz (paprika, hagyma, paradicsomkockák, sonka, bacon, maradék sült csirke, stb) majd a felvert tojást ráöntjük és mehet is a sütőbe. Amíg sül elkészülődhetünk és már kész is a rántottamuffin -akár magunkkal is vihetjük, ha nincs időnk otthon megenni. Ha a gyermek megeszi még délelőtt, az iskolai tízórai is meg van oldva.

Így old meg az iskolaidőben felmerülő ételdilemmákat!

Gyorsan, ebédet!

A gyerek nem evett egyáltalán a suliban? Akkor bizony kell egy gyors főtt, meleg étel… Hasznos lehet, ha összeállítjuk egy listán azokat az ebédre való ételeket, amiket gyorsan el tudunk készíteni: milánói, gombapaprikás (feltéve, hogy főzésre kész a gomba és nem kell pucolni), gyors sült hús, stb. Ha egy ebéddel hamar kész vagyunk, máris írjuk a listára, így könnyebb is, mint egy ültő helyben mindenre gondolni. Ha pedig megvan a lista, írjuk azt is fel, milyen alapanyagok szükségesek az ételekhez. Ha ezt a listát mobilról is könnyen elérhetővé tesszük (e-mail fiókunkban elmentjük, vagy online listán), akkor hazafele amikor a gyermek szól hogy nagyon éhes, máris tudjuk, miért szaladjunk be a boltba. Sokaknak bejön a mirelit módszer is: sokszor direkt többet főzni és lefagyasztani.

 

Így old meg az iskolaidőben felmerülő ételdilemmákat!

További megoldások a Családanyu blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top