Életmód

Végtagok nélkül élő modell vonult a New York-i divathét kifutóján – fotók

Valósággal ragyogott piros ruhájában ez a bátor nő.

Idén februárban a New York-i divathét történetében először szerepelt a kifutón kerekesszékes modell, Daniell Seypuk személyében, Carrie Hammer amerikai divattervező bemutatóján. A kreátor akkor azt mondta:  “Úgy döntöttem, hogy példaképeket választok, nem pedig kifutói modelleket. Rendkívül fontos a számomra a nők pozitív testképe és az, hogy megerősítést nyerjenek az életükben és a munkájukban.”

Ehhez a hozzáálláshoz pedig következetesen tartotta is magát. A minap, szintén a New York-i divathéten, a legújabb kollekciója bemutatóján egy Karen Crespo nevű nő lépett kifutóra, akinek  bakteriális agyhártyagyulladás következtében mind a négy végtagját amputálták, és művégtagokkal él.

A fiatal nőnek élete egyik legnagyobb álma teljesült ezzel, ráadásul a divattervező segített neki abban is, hogy új művégtagokat kapjon azok helyett, melyeket – felháborító és megdöbbentő – korábban elloptak tőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top